Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Matthew Wilson chce na Novom Zélande skončiť v top 5

Sunday, 25. 04. 2010 - 22:41, Katarína Ďurecová   

Matthew Wilson chce na Novom Zélande skončiť v top 5

Tento mladý, 23-ročný jazdec Stobartu VK M-Sport Ford Rally Teamu tak chce prinajmenšom zopakovať svoje umiestnenie z jordánskej rally. V Jordánsku skončil piaty, ale treba podotknúť, že to bolo najmä vďaka taktizovaniu zo strany Fordu a Citroenu, ktorého najväčšou obeťou sa stal Sébastien Ogier, ktorý bol nútený pripísať si zhruba 8 minútovú penalizáciu a prepadol sa tak až za Wilsona.

Vladislav Maschl;img-2368.jpg

V Turecku sa mu však až tak nedarilo a po technických problémoch a menších jazdeckých chybách nedokázal držať krok ani s Kimim Raikkonenom a Federicom Villagrom, ale vďaka odstúpeniam a problémom viacerých jazdcov bol schopný dokončiť rally na peknom siedmom mieste.

Vladislav Maschl;img-6347.jpg

„Bola to ťažká rally, sobotné rýchlostné skúšky boli veľmi obťažné a defekty nás vyradili z boja s Federicom Villagrom a Kimim Raikkonenom. Som rád, že sme sa dostali do cieľa a mal som šťastie, že som sa vďaka Sordovej havárii posunul o miesto vyššie. Dúfam, že zopakujem svoje umiestnenie v top 5 z Jordánska budúci mesiac na Novom Zélande," povedal po skončení tureckej rally Matt Wilson.

Vladislav Maschl;img-1627.jpg

Otec Matta Wilsona a šéf M-Sportu zároveň, Malcolm Wilson, k tomu dodal: „Každý jazdec okrem Sébastiena Loeba mal v tejto rally nejaký problém a pre oboch jazdcov Stobartu je dosť veľkým úspechom, že túto rally dokončili. Obaja mali problémy, ktoré ich posunuli v poradí smerom dozadu a stáli ich veľa času ale skúsenosti, ktoré získali v týchto ťažkých podmienkach na kamenistých tratiach, sa im zídu v budúcnosti."

Vladislav Maschl;img-0058.jpg

Matthew Wilson zatiaľ štartoval na Rally New Zealand 3 krát a jeho najlepšie umiestnenie bolo desiate miesto, ktoré dosiahol v roku 2007 so svojim bývalým spolujazdcom Michaelom Orrom. Počas svojho päťročného pravidelného pôsobenia vo WRC má Matthew Wilson zatiaľ na svojom konte 6 umiestnení v top 5, z čoho sa umiestnil raz na štvrtom mieste a 5 krát bol piaty.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri