Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Každý kilometer je dobrý, tvrdí Ken Block

Tuesday, 20. 04. 2010 - 21:02, Katarína Ďurecová   

Každý kilometer je dobrý, tvrdí Ken Block

Ken Block hovorí že skúsenosti, ktoré nadobudol počas tureckej rally mu pomôžu zlepšiť jeho výkony za volantom jeho Fordu Focusu WRC. V piatok musel odstúpiť už po prvej rýchlostnej skúške, v ktorej trafil peň stromu a v sobotňajšiu poslednú rýchlostnú skúšku nedokončil kvôli tomu, že skončil mimo trať a pri pokusoch vrátiť sa späť zničil spojku a nakoniec skončil 24-tý celkovo.

Vladislav Maschl;img-6106.jpg

Tento americký rally jazdec je známy videami Gymkhana, v ktorých robí s autami rôzne kaskadérske kúsky, sa tento rok zúčastní vybraných podnikov WRC, čo mu má dopomôcť k úspešnej sezóne 2011, v ktorej už absolvuje kompletný program.

Vladislav Maschl;img-6533.jpg

„Každá sekunda, ktorú strávime v aute nám obrovsky pomáha a dvíha moju sebadôveru," vraví Block, ktorý bol nútený odstúpiť už po piatkovej prvej rýchlostnej skúške, v ktorej trafil peň stromu. „Odstúpenie v prvej rýchlostnej skúške bolo veľmi frustrujúce, pretože to znamenalo vynechanie množstva kilometrov. Ale aj keď sme neboli schopní absolvovať celú etapu, stále tu boli nejaké veci, ktoré sme sa naučili. Problémom je, že sa stále snažím porozumieť autu a v tejto chvíli si netrúfam ísť na viac ako 80 percent."

Vladislav Maschl;img-6276.jpg

Blocka taktiež povzbudilo, že sa dostal medzi šiestich najlepších v dvoch rýchlostných skúškach. „Prvýkrát to bol naozaj dobrý pocit, pretože to bolo v sobotu, kedy prebiehali horúce súboje," vraví Block. „Taktiež sa mi to podarilo aj v poslednej rýchlostnej skúške, ale to už bol koniec rally a jazdci už nešli naplno."

Vladislav Maschl;img-7194.jpg

Ďalšia rally, ktorej sa Ken Block zúčastní bude Rally de Portugal, ale ešte predtým to bude tretie kolo amerického šampionátu, kde pôjde so svojím spolujazdcom Alexom Gelsominom vo Forde Fiesta. Okrem toho v najbližšom čase zverejní aj svoje nové Gymkhana video.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri