Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči víťazom piatich rýchlostných skúšok druhej etapy Wales Rallye GB

Sunday, 16. 11. 2014 - 20:36, Jozef Pisch   

Martin Koči víťazom piatich rýchlostných skúšok druhej etapy  Wales Rallye GB

Vďaka piatim víťazstvám z ôsmych rýchlostných testov postúpili Martin Koči s Lukášom Kostkom na druhé miesto kvalifikácie Majstrovstiev sveta juniorov na Rally Wales - Great Britain.

Bezchybný výkon Martina Kočiho vo včerajšej, druhej etape posledných pretekov tohtoročného seriálu Majstrovstiev sveta v Rally udržiava posádku košického týmu Styllex motorsport v reálnom súboji o pódiové umiestnenie celkovej klasifikácie Majstrovstiev sveta juniorov v rally JWRC 2014.

20141115-dsc3988-2.jpg

Martin zahájil i ukončil sobotňajšiu etapu počítajúcu 113,74 ostrých kilometrov víťazstvom v prvej i poslednej rýchlostnej skúške, ku ktorým pridal ešte ďalšie tri najrýchlejšie časy. Dosiahol tak osobné maximum víťazstiev v jednej etape a po pripočítaní včerajších dvoch najrýchlejších časov i v pretekoch šampionátu JWRC. Stúpajúcu výkonnosť dvadsaťjedenročného Košičana umocnilo ideálne nastavenie súťažného automobilu Citroen DS3 R3T z dielne Gekon Racing-u.

Víťazné ťaženie našej posádky zastavilo v pätnástej rýchlostnej skúške skrížené auto fínskeho jazdca Haapamäkiho, čo Martina s Lukášom pripravilo o takmer 20 sekúnd.

20141115-dsc4196-2.jpg

Martin Koči: „Výsledku sa teším o to viac, že je to náš prvý štart na legendárnej britskej rally. Trate sú náročné, ale vyhovujú mi. Škoda piatkovej stratenej minúty pri uviaznutí v blate."

Záverečná nedeľná etapa pozostáva zo šiestich rýchlostných testov o celkovej dĺžke 45,12 kilometrov. V čele juniorskej klasifikácie je pred Martinom Kočim domáci Alastair Fischer.

Chester 16.11.2014
Kontakt pre médiá:
Peter Sisák, PR manažér
sisak@styllex.com
Tel.: +421 908 777 101



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri