Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči sa zúčastní Majstrovstiev sveta juniorov v rally JWRC

Saturday, 11. 01. 2014 - 19:32, Public relations   

Martin Koči sa zúčastní Majstrovstiev sveta juniorov v rally JWRC

Posádka košického Styllex motorsport Martin Koči so spolujazdcom Lukášom Kostkom sa v nadchádzajúcej sezóne 2014 po druhý krát zúčastní kompletného seriálu Majstrovstiev sveta juniorov v rally JWRC.

Juniorský šampionát 2014 bude opäť pozostávať zo šiestich európskych rally započítavaných do seriálu Majstrovstiev sveta WRC. Ktoré to budú, zatiaľ nie je známe. Nateraz je isté, že prvou bude Rally de Portugal začiatkom apríla. Principiálnou zmenou je po troch sezónach nahradenie automobilov Ford Fiesta R2 o triedu „väčšími" Citroen DS3 špecifikácie R3.

Tomáš Mansfeld;nedele-11.jpg

Martin Koči takto zúročí skúsenosti získané vo vlaňajšom ročníku juniorských majstrovstiev sveta, kde ako nováčik obsadil šiestu priečku celkového hodnotenia. Talentovaný Košičan bol najmladším účastníkom JWRC a spolu s Estóncom Pärnom ako jediní uvideli cieľovú rampu všetkých šiestich rally .

Juniorský šampionát vznikol v roku 2001 a viackrát zmenili názov, kým bol v sezóne 2013 Svetovou automobilovou federáciou FIA opäť deklarovaný za oficiálne juniorské majstrovstvá sveta rally JWRC. Prvým víťazom seriálu sa nestal nik menší ako dnes už deväťnásobný majster sveta Sebastian Loeb, ktorého v ďalších rokoch nasledovali aj Daniel Sordo či Sebastian Ogier. Pre tím Styllex motorsport je sezóna 2014 štvrtou v štrnásťročnej histórii JWRC.

Vladislav Maschl;dsc-8799-1.jpg

Martin s Lukášom do Citreonu DS3 R3 po prvý krát zasadnú na švédskej rally v prvý februárový víkend.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri