Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Kočí - Petr Starý pokračujú v gréckej Rally Acropolis

Saturday, 01. 06. 2013 - 08:31, Martin Trenkler   

Martin Kočí - Petr Starý pokračujú v gréckej Rally Acropolis

Druhý diel Majstrovstiev sveta juniorov v rally (JWRC) grécka Rally Acropolis začala včera iba dvomi, avšak mimoriadne náročnými rýchlostnými skúškami. Hneď prvá - merajúca 47,7 km - patrí k najdlhším v celom seriály a druhá sa absolvovala už v úplnej tme, čo nie celkom obvyklé.

Posádka Styllex Motorsport Martin Koči s Petrom Starým obsadila v prvom mimoriadne náročnom teste výborné štvrté miesto, čím minimálne potvrdili aktuálne piatu priečku priebežného hodnotenia šampionátu. Martinov apetít však krátko po štarte druhej rýchlostnej skúšky v ľavej tiahlej zákrute zastavil kameň, ktorý poškodil zavesenie predného ľavého kolesa. Snaha doisť do servisu sa skončila na dvanástom kilometri.

Oprava bola náročnejšia ako sa zdalo. Mechanik Jacek komentoval poškodenie slovom „masaker" predného zavesenia. S tromi kolegami z M-Sportu sa podarilo za takmer dve hodiny vymeniť úplne zničený predný ľavý tlmič s pružinou, celú prednú nápravu s ramenom i posilňovačom riadenia. Martinova Ford Fiesta R2 dostala aj nový nárazník.

Oprava sa stihla v limite - do 3,oo hod (2,oo hod SEČ) a tak môže Martin Kočí s Petrom Starým pokračovať v súťaži s penalizáciou 10 minút. Podobný osud postihol aj Španiela Lemesa, ktorý vyhral prvý rýchlostný test. Problémy sa nevyhli ani vedúcemu jazdcovi juniorského majstrovstva Švédovi Tidemandovi, ktorý opravoval defekt, čo ho stálo stratu takmer dve a pol minúty.

V prvej rýchlostnej skúške dnešného dňa Klenia Mycenae opätovne potvrdila posádka STYLLEX motorsport piatym miestom svoje postavenie v šampionáte.

copy-of-dsc-7672.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri