Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Martin Koči odštartoval do sezóny 2018

Thursday, 25. 01. 2018 - 12:07, Public relations   

Martin Koči odštartoval do sezóny 2018

• Fyzická príprava
• Spolupráca s Jánom Kopeckým počas Rally Monte Carlo
• Štart na Dobšinské zime
• Plány na rok 2018

Tibor Szabosi;c30i8817-5.jpg

Pohlaď do kalendára je neúprosný a všetkým fanúšikom motoristického športu je jasné, že sezóna 2018 už odštartovala. A táto skutočnosť sa týka aj tímu Styllex motorsport a predovšetkým jeho pilota Martina Kočiho. Ale poďme pekne od začiatku...

„V pretekárskom aute som sedel naposledy na konci novembra pri Pražskom rallysprintu. Do štartu tohtoročnej sezóny teda veľa času nebolo a práve preto som ho chcel využiť na úplné maximum", hovorí Martin Koči.

Tibor Szabosi;asf-1899.jpg

Času skutočne nie je nazvyš, preto sa Martin v týchto dňoch venuje nielen klasickej príprave v rámci intenzívneho fitness programu, ale po konzultácii s profesionálmi prebieha aj príprava v podobe bežeckého tréningu a naberania fyzickej kondície prostredníctvom kombinácie ďalších športov.

Pre Martina, ako jazdca rally, je kľúčová súhra so spolujazdcom a samozrejme kvalitní rozpis. A týmto aspektom vyhradil tým Styllex motorsport niekoľko minulých dní a posádka absolvovala krátke sústredenie zamerané práve na rozpis.

Tibor Szabosi;c30i7534-8.jpg

V úvodu sme spomínali, že sezóna 2018 odštartovala i v prípade Martina. Je tomu skutočne tak, Martin?
„Samozrejme, tomu tak je. Na začiatku roku ma kontaktoval továrenský pilot Jan Kopecký, či by sme rovnako ako v minulom roku spolupracovali počas legendárnej Rally Monte Carlo v podobe tzv. IceNote Crew, teda „špiónov". Osobne si tejto spolupráce veľmi vážim, má pre mňa zvláštni význam a nemôžem sa dočkať Monte", oznamuje svoje pocity jazdec Styllex motorsport.

Spolupráca s posádkou tímu ŠKODA Motorsport II počas Rally Monte Carlo je určite prínosná, napriek tomu každý súťažiaci potrebuje závodné auto riadiť sám. Martin teda usadne za volant súťažného vozidla hneď o týždeň neskôr a to v rámci preteku Dobšinská zima 2018, ktorý sľubuje mix všetkých povrchov (asfalt, sneh s ľadom, ale i kamienky).

Tibor Szabosi;c30i8737-9.jpg

Na samotný záver poodhaľuje plány tímu Styllex motorsport jeho dloročný šéf Peter Koči „V týchto dňoch dokončujeme kľúčové jednanie s naším novým strategickým partnerom. Určite chceme, aby sa naša posádka vrátila do prostredia veľkých medzinárodných pretekov. Ale pokračovať zároveň chceme aj v domácich štartoch a predstaviť sa tak česko-slovenským fanúšikom, pre ktorých chceme poskytovať výrazne obsiahlejší informační servis o dianí v našom tíme. Fanúšikovia rally športu si to zaslúžia.

Pripravujeme predsezónnu tlačovú konferenciu. V plánu máme dvojdňový test pred prvým veľkým pretekom a ladíme veľa vecí, ktoré vždy súvisia so štartom novej sezóny. Napríklad nový design auta, tímového oblečenia, technické vylepšenie súťažného auta a pod. Je toho skutočne veľa."

Filip Schovánek, Styllex motorsport

Tibor Szabosi;c30i1366-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri