Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mark Webber ignoroval nariadenia tímu počas VC Veľkej Británie

Monday, 11. 07. 2011 - 20:25, Alexa Szafianová   

Mark Webber ignoroval nariadenia tímu počas VC Veľkej Británie

Diskusie o tom, že Sebastian Vettel je očividne tímovou jednotkou stajne Red Bull, sa vedú už od minulej sezóny. Rivalita medzi oboma pilotmi existuje, ktorá však môže stáť tím cenné body.

Počas nedeľňajších pretekov, keď oba monoposty Red Bullu krúžili za sebou, dostal Mark Webber zaujímavú informáciu, že má „udržovať vzdialenosť" medzi svojím monopostom a monopostom Sebastiana Vettela. Po pretekoch na otázku, ako sa cíti ohľadne tímovej réžie Austrálčan odpovedal: „Nie som s tým v pohode. Ak by Fernando vypadol, bojovali by sme o prvé miesto. Pravdaže, ignoroval som toto nariadenie a snažil som sa získať to miesto. Seb dával zo seba to najlepšie, ja som dával zo seba to najlepšie."

180829-gp-update.jpg

Podľa Sebastiana Vettela je pochopiteľné, prečo tím chcel, aby Webber neriskoval, ale na druhej strane bol rád, že došlo k menšiemu súboju. „Mark sa ma pokúsil predbehnúť, no mne sa podarilo ostať pred ním. Očividne bol rýchlejší ako ja. Ak by sme nepretekali, tak by som ho nechal prejsť. Myslím si, že sme pretekali. Nebolo to naplánované, že ja pôjdem doprava, on pôjde doprava, ja zabrzdím tu, on zabrzdí tam. Snažil sa ma udržať pod tlakom, ale nenašiel tú správnu cestu, aby ma predbehol."

Webberova ignorácia nariadenia tímu prekvapila šéfa stajne Red Bull Christiana Hornera. V rozhovore pre Autosport povedal, že nečakal, že Austrálčan sa takto zachová. „Na konci dňa je tím tá najväčšia vec a žiadny jednotlivec nie je väčší ako tím. Chápem Markovu frustráciu, ale ak by sa to stalo naopak, bolo by to to isté. Mohli sme vidieť Felipe Massu a Lewisa Hamiltona v poslednej zákrute, kde skoro medzi nimi došlo ku kontaktu. Z hľadiska tímu nedávalo zmysel, aby sme im dovolili  pokračovať v boji počas tých posledných zopár kôl." O celej tejto udalosti sa však Christian Horner porozpráva s Markom Webberom v súkromí. Naďalej však oba piloti dostanú rovnakú šancu bojovať o vedúce pozície.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri