Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mark Webber: Byť konzistentný nestačí

Friday, 11. 05. 2012 - 17:00, Eva Rihová   

Mark Webber: Byť konzistentný nestačí

Skúsený Austrálčan Mark Webber vstupoval do sezóny 2012 s veľkým odhodlaním, no ak chce bojovať o vytúžený titul majstra sveta, zbierať štvrté miesta nestačí. Jazdec rakúskej stajne Red Bull Racing je jedným len z troch jazdcov, ktorí majú na svojom konte body za všetky štyri absolvované preteky sezóny a práve vďaka štyrom štvrtým miestam drží vo svojich rukách tretiu priečku v tabuľke šampionátu jazdcov. Tak ako všetci jazdci v štartovom poli neustále avizujú veľmi tesné a napínavé súboje počas celej sezóny, tak si Webber jasne uvedomuje fakt, že ak chce svojich súperov prekonať, treba zaťať zuby a začať bezpodmienečne víťaziť.

13792-1.jpg

" Bolo frustrujúce skončiť tesne za Lewisom v Melbourne, v Malajzii a v Číne to isté "podelil sa Webber o svoje sklamanie pred VC Španielska. "Je vždy fajn získať body v každých pretekoch hlavne v doterajšom priebehu, keď to bolo naozaj raz dole a raz hore. Doteraz sa mi podarilo byť konzistentný a viem, že v tom musím pokračovať aj naďalej, no potrebujem na druhej strane aj vyhrávať. Ak sa neponúkna šanca na víťazstvo, vtedy je dôležité jednoducho dokončiť preteky, avšak získať 25 bodov je veľký rozdiel, rovnako tak ako je rozdiel keď sa musíte brániť."

14373-1.jpg

Mark Webber vyjadril svoj názor aj na charakter doterajšieho priebehu sezóny, ktorá je do týchto chvíľ skutočne nepredvídateľná.

14551-1.jpg

" Momentálne je to nová situácia. A kto bude stáť na pole position tento víkend? Môže to byť McLaren, Red Bull, Mercedes, Lotus- a mohlo by to byť aj Ferrari. V tomto smere je to preto naozaj nezvyčajné. Po druhom tréningu budeme mať nejaké predstavy, no pred víkendom si nie sme skutočne istý, kto by to mohol byť- a v Monaku to bude podobná situácia. Netušíme, kým tam neprídeme." zakončil Webber.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri