Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Marcel Liedl opäť za volantom súťažneho auta  

Thursday, 07. 04. 2022 - 22:29, Radovan Szabosi   

Marcel Liedl opäť za volantom súťažneho auta  

Tohtoročná kopcová sezóna bola netradične odštartovaná na okruhu Slovakia Ring. 

Na štartovnej listine nechýbal ani reprezentant SOOP Racing tímu a známy motokárový pretekár Marcel Liedl, ktorý na Slovakia Ringu štartoval už s niekoľkými autami či motokárami. Pre tento raz dal motokáry bokom a posadil sa do ostrého Peugeotu 206 RC od Kuko Racing tímu. 

Tibor Szabosi;ac7i4697-2.jpg

„S tímom SOOP RACING sme dohodnutí na prenájme nášho Peugeota 206 RC už dlhší čas. Do auta sa však mal posadiť zakladateľ tímu SOOP Racing Milan Kubala, ktorý však na poslednú chvíľu prepustil svoje miesto Marcelovi Liedlovi pre nedostatok času. Po menšej dohode Marcel bez váhania ponuku prijal, a tak sme čakali na štart pretekov s pripraveným autom”, hovorí Peter Bednár, zakladateľ tímu Kuko Racing. 

„Naposledy som sedel v súťažnom aute v roku 2016 v Lotuse Elise, a tak som ani nerozmýšľal žeby som Milanovu ponuku odmietol, preto som na víkend vymenil motokáru za ostrý Peugeot 206 RC”, hovorí s nadšením jazdec Marcel.

Tibor Szabosi;ac7i4157-3.jpg

Marcel mal premiéru s Peugeotom 206 RC, takže jeho ciele boli čo najlepšie sa povoziť a samozrejme dôjsť celý do cieľa. Aj napriek premiére s autom, sa s ním Marcel rýchlo vžil a ukázalo sa to aj na časoch.

„Moje ciele počas víkendu neboli náročné. Predovšetkým som sa chcel vžiť s autom aby som ukázal, že aj po niekoľkých rokoch čo som v aute nesedel som to za volantom nezabudol. Na Slovakia Ring som neprišiel vyhrať ani zobrať pohár. Prišiel som sa povoziť, urobiť reklamu môjmu partnerovi  SOOP RACING TÍMU a vyskúšať si moje jazdecké zručnosti aj s takýmto autom”, hovorí Marcel.

Tibor Szabosi;asr69113-3.jpg

Preteky na Slovakia Ringu odštartovali prvým súťažným dňom, a to sobotou. Marcel v prvých tréningových jazdách spoznával auto a taktiež aj trať. V ostrých jazdách sa snažil zrýchľovať a to bolo vidieť aj na časoch. V sobotu Marcela zastihli aj menšie technické problémy, ktoré nám pomohol odstrániť Erik Riečan (Ucho motorsport), a tak sobotňajšia časť pretekov bola úspešne za Marcelom. V nedeľu šiel s veľkým odhodlaním a pripravený opäť zrýchliť, čo sa prejavilo aj na jeho výsledkoch. Marcel vo svojej triede obhájil 3.miesto.

Tibor Szabosi;asr69271-4.jpg

„Hneď v sobotu som sa snažil vžiť s autom, čo sa mi aj podarilo, a tak som postupne zrýchľoval. V prvej ostrej jazde sa vyskytli menšie problémy s autom, ktoré sme však s pomocou Erika Riečana (Ucho motorsport) odstránili a ja som bojoval ďalej. V nedeľu som bol odhodlaný zrýchliť a ukázať, že aj s Peugeotom 206 RC viem zabojovať. Aj napriek zaujímavej konkurencií, som vybojoval v nedeľu 3.miesto vo svojej triede. Chcem sa veľmi poďakovať za možnosť štartovať na tomto preteku najmä SOOP RACING tímu, Milanovi Kubalovi a Kuko Racingu, za perfektne pripravené auto na preteky. Nemôžem zabudnúť na Erika Riečana (Ucho Motorsport) za pomoc v servise a všetkým, ktorí ste mi držali palce počas týchto pretekov,” hovorí s radosťou Marcel.

Martin Bergel



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri