Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jiří Ošmera vykročil do sezóny 2022 pravou nohou

Tuesday, 12. 04. 2022 - 13:07, Miroslav Majláth   

Jiří Ošmera vykročil do sezóny 2022 pravou nohou

Jiří Ošmera absolvoval v priebehu dvoch víkendov dvojicu pretekov automobilov do vrchu. V Brne bral víťazstvo v skupine 4 a vo Francúzsku tretie miesto v skupine 4 v rámci európskeho šampionátu.

 

Jiří Ošmera

V priebehu zimnej prestávky sa Pfeifer Team spoločne s Jiřím Ošmerom zamerali na prípravu vozidla Volkswagen Scirocco, pričom prišiel rad aj na repas motora. Ten sa podarilo poriadne odladiť tak, aby spĺňal požiadavky skupiny 4 podľa aktuálneho Performance Factor. Plánom tímu bolo totiž absolvovať v aktuálnej sezóne nielen európsky šampionát , ale aj české majstrovstvá pretekov automobilov do vrchu.

Jiří Ošmera

Prvými pretekmi tohtoročnej sezóny bol domáci Brnenský drak, kde sa Jirko v prvom rade zameral na poriadne otestovanie Volkswagenu, ako aj na jeho nastavenie. Toto sa zdá všetko podarilo, keďže po testovaní nasledovala dvojica pretekov, kde Jirko Ošmera bral víťazstvo v skupine 4 a to ako v sobotu, tak aj nedeľu.

Jiří Ošmera

„Nebolo to vôbec jednoduché. Práve cez víkend keď sa preteky konali bolo studené a veterné počasie. V takýchto podmienkach kopcové autá nefungujú tak, ako by mali. Ale všetko sa nakoniec podarilo, auto fungovalo výborne a ja som sa dobre rozjazdil,“ opísal Brnenské preteky Jiří Ošmera.

Jiří Ošmera

Ihneď po skončení pretekov v Brne nasledoval presun do Francúzska na úvodné preteky seriálu European Hill Climb Championship. Už po dojazde celý tím zhodnotil, že tu to bude o niečo úplne inom a to hlavne s dôrazom na počasie, ktoré bolo pekné a pomerne teplé. Nevýhodou bola neznalosť trate, keďže Jirko tu štartoval prvýkrát.

Jiří Ošmera

„Na pretekoch vo Francúzsku štartovalo celkovo stošesťdesiat jazdcov, no v rámci EHC nás bolo iba štyridsať, čo je trošku škoda. Trať bola nádherná, členitá, technická aj poriadne rýchla a hlavne veľmi ťažká na pamäť. Samozrejme výhodu mali jazdci, ktorí tu už štartovali, napriek tomu sa mi podarilo vybojovať tretie miesto v skupine 4. Domov veziem množstvo bodov, ale aj poriadnu kopu nových skúseností. Už sa teším na ďalšie preteky. Samozrejme do tohto seriálu by som nemohol ísť bez stabilných partnerov, ktorým patrí moja veľká vďaka,“ doplnil Jirko po pretekoch vo Francúzsku.

Jiří Ošmera

Po náročných dvoch týždňoch naprieč Európou teraz čaká na Jiřího Ošmeru pár dní oddych a po ňom opäť putovanie po európskych kopcoch, v tomto prípade to bude Portugalsko a Španielsko.

Jiří Ošmera

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri