Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Majstri Maďarska za rok 2011 sú známi

Sunday, 09. 10. 2011 - 08:00, Michal Kostka   

Majstri Maďarska za rok 2011 sú známi

Tohtoročné majstrovstvá Maďarska sú už za nami, v dvadsiatich rokoch ich existencie sa na majstrovskom poste vystriedalo deväť jazdcov. Tým najnovším sa po napínavej a vyrovnanej sezóne po prvý raz v kariére stal Károly Fazekas, navigovaný Albertom Hornom.

Po zrušení poslednej plánovenej súťaže mal tohtoročný maďarský šampionát šesť podujatí. Sezónu otvorila nová súťaž Aqua-Palace Kupa, s centrom v kúpeľnom meste Hajdúszoboszló. Víťazstvo mal na dosah obhajca titulu Balázs Szalay, potom však uviazol v blate. Prvenstvo prepustil Fazekasovi a dostal sa pred neho aj druhý Erik Korda. Dramaticky skončila súťaž (a tiež celá sezóna) pre Zsolta Murczina, svoj nový špeciál rozbil pri náraze do stĺpu elektrického vedenia.

Michal Kostka;

Druhým podujatím bola III. Rábaköz Kupa. Szalay si vymenil pozíciu s Fazekasom, druhý bol opäť Korda. András Lukács pri svojom druhom štarte s novým, atraktívnym špeciálom Impala skončil piaty. Na konci prvej polovicy sezóny sa maďarský šampionát sťahoval do zahraničia. Po Slovensku a Rumunsku sa k slovu dostalo Poľsko a Baja Carpathia. Najrýchlejší z Maďarov bol Szalay, len 10 sekúnd pred Fazekasom. Korda trafil strom, odtrhol koleso a v súťaži skončil, Lukács bol tretí.

Michal Kostka;

Štvrtá súťaž sa odohral opäť na juhu krajiny, v kúpeľnom meste Gyula. Nezhody medzi Olivérom Sólyomom, organizátorom obľúbenej Prohun 500, a promotérom Navigátor Sportmédia vyústili do vzniku Gyulai Várfürdö Kupa. Po tretí raz v rade v zvíťazil Szalay. Fazekas bol tretí, v závere rally ho predbehol neuveriteľne jazdiaci Korda. Na pódium útočil domáci Ferenc Vörös, pár sto metrov pred cieľom poslednej RS však skončil v jarku.

Michal Kostka;

VIII. HunGarian Baja sa tento rok dostala do kalendára Svetového pohára, maďarskí jazdci si mohli zmerať sily so špičkovými európskymi jazdcami. Na víťaznú nôtu sa naladil Fazekas, pomohla mu k tomu jazdecká chyba Szalaya. Úradujúci majster bol až ôsmy, v priebežnom majstrovskom hodnotení bol druhý so stratou 4 bodov. Najlepší výsledok sezóny zaznamenal Pál Lónyai, bol tretí za Kordom.

Michal Kostka;

O záver dvadsiatej sezóny sa postarala celkom nová súťaž Retro Rádió Nagykálló Kupa. Fazekas neponechal nič na náhodu, do súťaže vletel naplno najrýchlejším časom v prológu. V sobotu sa do vedenia nakrátko dostal Szalay, prišiel však defekt a z neho rezultujúca strata 2:38 min. na konci dňa. V nedeľu sa musel Fazekas brániť ohromnému tlaku Szalaya, ktorý vyhral všetky štyri RS. Zo svojej straty zmazal 1:50 min., čo na víťazstvo nestačilo. Tretí bol Lukács, štvrtý Korda.

Michal Kostka;

Konečné poradie Maďarských národných majstrovstiev 2011:
1. Károly Fazekas / Alebrt Horn        BMW X5        178 bodov
2. Balázs Szalay / László Bunkoczi    Opel Antara RR        166,5 bodov
3. Erik Korda / György Tóth        Nissan Navara        127,5 bodov
4. Imre Varga / Imre Hujber        Nissan King Car    96 bodov
5. Pál Lónyai / Zoltán Garamvölgyi    Nissan Pickup        67,5 bodov

Michal Kostka;

Doterajší víťazi maďarských majstrovstiev:
István Gál: 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005 (8 titulov)
Miklós Benyó: 1992, 1998, 2002 (3 tituly)
György Selmeczi: 1995, 1996 (2 tituly)
Sándor Kis: 2006, 2007 (2 tituly)
János Balázs: 1993
László Palik: 2008
Miroslav Zapletal: 2009
Balázs Szalay: 2010
Károly Fazekas: 2011



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri