Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Maiko Motorsport na Pezinskej Babe

Monday, 27. 07. 2009 - 21:08, T. Szabosi   

Maiko Motorsport na Pezinskej BabeV poradí piaty krát sa seriál Majstrovstiev Slovenskej republiky v pretekoch automobilov do vrchu konal v krásnom prostredí pezinskej Baby a to v dňoch 17. a 19. júna 2009.

Okrem Majstrovstiev SR bol pretek zaradený do seriálu FIA Majstrovstvá Európy, FIA Majstrovstvá Európy Historikov, Majstrovstvá Českej republiky a FIA CEZ.

Jozef Pisch;1t1u1192.jpg

Za team Maiko Motorsport sa zúčastnili:

Vlado Lednár – predseda, vedúci, náčelník a hlavne driver BMW M3;
Richard Gonda – driver Škoda Fabia;
JUDr. Zuzana Dudová – teamový manager a manager pre proviant a poľnú kuchyňu;
Matúš Dudo – zabezpečovací manager, mechanik;
Peter Dudo – („elektro-voltík“) mechanik;
Záložný jazdci – pes Dog a fenka Muffin.

Tibor Szabosi;_mg_3375.jpg

Preteky ME a MSR na pezinskej Babe boli pre team Maiko Motorsport štartovaním v domácom prostredí. Program pretekov a to v sobotu tréningové jazdy a v nedeľu súťažné jazdy bol pripravený najmä z dôvodu veľkého počtu prihlásených jazdcov.

V sobotu 18.7.2009 sa prvá tréningová jazda štartovala o 9,00. Hlásenia meteorológov o veľmi nepriaznivom daždivom a veternom počasí sa v poobedných hodinách naplnili a mali za následok rozhodnutie vedenia pretekov o zrušení druhej tréningovej jazdy.
Ako sa ukázalo, na odskúšanie nového nastavenia podvozku len jedna tréningová jazda pre Vlada Lednára jazdiaceho na BMW M3 v triede A+2000 nestačila.

Tibor Szabosi;_mg_2992.jpg

Preto sa v nedeľu 19.7.2009 pretekalo a skúšalo zároveň. Prvá súťažná jazda sa išla na mokrých gumách, nakoľko trať po sobotnej búrke bola mokrá a znečistená. 100% otestovanie a vychutnanie si jazdy naplno v BMW M3 si počkalo na druhú súťažnú jazdu. Čas Vlada Lednára prvej súťažnej jazdy 2:44,984 a čas druhej súťažnej jazdy 2:34,825 v konečnom umiestnení však stačili len na 4.miesto v triede A+2000 a 4. miesto v skupine A.

Junior Richard Gonda jazdiaci na Škode Fabii v triede A-1400 opäť potvrdil svoj talent. Bezproblémové fungovanie a výborné nastavenie motora a podvozku Škody Fabia, sú pre Richarda vždy 100% zárukou k dosiahnutiu výborných výsledkov.

Tibor Szabosi;_mg_3373.jpg

Richardove časy a to v sobotu 18.7.2009 v tréningovej jazde 2:59,370 a časy v nedeľných súťažných jazdách 2:55,706 a 2:52,494 umiestnili v konečnom hodnotení Richarda Gondu na výborné 2. miesto v triede A+1400 a v skupine Juniorov na krásne 3. miesto.

Richardovi Gondovi k jeho umiestneniam za celý team Maiko Motorsport úprimne blahoželáme, a zároveň sa tešíme na ďalšie dosiahnuté výsledky!

Tibor Szabosi;_mg_2980.jpg

Záver správy patrí skonštatovaniu, že víkend na Babe bol pre team Maiko Motorsport z tých pohodovejších, a to nie len z dôvodu že majstrák SR bol takmer doma, ale najmä i z dôvodu dobrých výsledkov z otestovania a vyskúšania novo nastaveného podvozku BMW M3.
Z Baby sme odchádzali spokojný, organizácia pretekov bola ako vždy na dobrej úrovni. Domov sme si niesli nielen poháre ale aj body do celkového hodnotenia, ktoré sú zároveň poďakovaním za prácu, snahu a námahu celého teamu Maiko Motorsport.

Ďalším programom teamu Maiko Motorsport sú Majstrovstvá SR v pretekoch automobilov do vrchu Summit Finance RACE konajúce sa v dňoch 1.- 2. augusta 2009 na Jankovom Vŕšku, na ktoré sa team Maiko Motorsport veľmi teší!






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri