Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Lubeník po roku ožíva rally

Saturday, 10. 07. 2010 - 06:47, T. Szabosi   

Lubeník po roku ožíva rally

Oficiálne stránky

Online výsledky

Dnes, 8.7. 2010 začal na Obecnom úrade v Lubeníku výdaj itinerárov na II.Rally Lubeník, ktorá je zaradená do Media Racing Majstrovstiev Slovenska v rally ako aj Slovenského Rally Pohára. V poobedňajších hodinách ožil Obecný úrad zmesou slovenčiny, poľštiny aj maďarčiny, keď si posádky postupne prichádzali pre itineráre aby o 15.00 mohli stáť na štartoch rýchlostných skúšok, a podrobiť ich dôkladnej obhliadke.

Tibor Szabosi;co8c0143.jpg

Riaditeľ súťaže Marek Podobník o organizácii II. Rally Lubeník :
Príprava tejto rally prebiehala dosť zložito, sme malá obec s malým rozpočtom, takže bol dosť problém zohnať finančné zdroje na vykrytie tejto súťaže. Nebyť našich reklamných partnerov a sponzorov, kamarátov , ktorí nám veľmi pomohli, bol by dosť problém túto rally zorganizovať. Patrí im veľká vďaka a hlavne našej obci, starostovi p. Ľubomírovi Kiseľovi, a celému obecnému zastupiteľstvu, ktorí nám umožnili túto súťaž urobiť. Obec nám z veľkej miery zabezpečila rozpočet súťaže, poskytla nám kompletné priestory na zabezpečenie rally , riaditeľstvo, dispečing, tlačové stredisko, všetky miestnosti ktoré potrebujeme. V sobotu bude túto rally zabezpečovať 300 ľudí, takže čaká nás ešte veľa práce.

Tibor Szabosi;co8c0367.jpg

Pár slov o trati :
Myslím si, že trate sme na slovenské pomery vybrali dosť ťažké, máme tri rýchlostné skúšky, z ktorých sa dve idú tri krát a jedna sa ide dva krát. RS Jelšavu sme dali ako prvú, hneď ráno, a ako poslednú, nakoľko sme nechceli zablokovať a obmedziť prístup na chaty a chalupy ľuďom, ktorí nemajú s rally nič spoločné. Tým pádom je zabezpečený neobmedzený prístup do doliny po celý deň. Ďalšia RS je Chvalová, ktorá je veľmi náročná na rozpis hlavne pretože na 12 km je 14 horizontov kde budú autá skákať, takže si myslím že to je naozaj náročná RS. Treťou RS je Sirk, túto rýchlostnú skúšku už jazdci poznajú z rôznych rally ktoré sa tu na okolí jazdia. Štart je pred obecným úradom Sirk ,cieľ je pri areály Slovmag v Lubeníku. má prevýšenie cez 270 metrov čo je samo o sebe hovorí že ide tiež o ťažkú rýchlostnú skúšku.

Tibor Szabosi;co8c9807.jpg

Výdaj itinerárov prebiehal do 18.00 zatiaľ itineráre prevzalo 21 posádok štartujúcich v MSR a 13 posádok SRP

Zajtra pokračuje výdaj itinerárov od 7.30 -9.00 a administratívne preberanie od 8.00 na Obecnom úrade v Lubeníku. Posádky majú možnosť obhliadky trate do 18.00 . O 19.00 začína II. Rally Lubeník slávnostným štartom na sídlisku pri zdravotnom a nákupnom stredisku

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri