Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Loprais Tatra Team vyráža na Hungarian Baja 2008

Tuesday, 15. 07. 2008 - 17:30, Andrej Haverda   

Loprais Tatra Team vyráža na Hungarian Baja 2008Po úspechu na Stredoeurópskej rallye, ktorý naštartoval pretekársky program Loprais Tatra Teamu na tento rok, vyráža tím na druhý svoj tohtoročný pretekársky podnik späť na miesto činu, do maďarského Veszprému.
                                                                                                     

V dňoch 22. – 24. augusta 2008 sa na rýchlych a prašných tratiach vojenského priestoru v okolí Veszprému uskutoční ďalší ročník maďarskej Baji, podniku patriaceho do kalendára FIA pre Svetový pohár v cross country bajas, teda kratších súťaží maratónskeho typu, rovnako tak aj oficiálnej účasti českého, slovenského a maďarského šampionátu v cross-country rally. Po roky je na maďarský podnik pripustená účasť kamiónov a nejeden tím zo svetovej špičky ju už využil ku kvalitnému testovaniu, čo je aj prípad spomínaného tímu.
                                                                                           

Loprais Tatra Team na súťaž vyráža v zložení racionálne zredukovanom v porovnaní so Stredoeurópskou rallye a nasadzuje jeden pretekársky kamión do súťaže a jeden asistenčný automobil. Zloženie posádok je nasledujúce:

Tatra 815 4×4 (pretekársky kamión)
Aleš Loprais, Milan Holáň, Ladislav Lála

Tatra 815 4×4 (asistencia, tretie miesto na Dakare 2007)
Leo Loprais, Michal Ptáček

Fiat Ducato Caravan (doprovodné vozidlo)
Milan Loprais, Luboš Kýpeť
                                                                                               

Tím sa samozrejme zúčastňuje s ambíciami na celkové víťazstvo medzi kamiónmi, keď najťažšia kategória bude čítať minimálne desať posádok a zaradenie kategórie kamiónov do triedy Open dáva možnosť účasti aj niektorým neštandardným, ale veľmi zaujímavým vozidlám bez oficiálnej homologizácie FIA. Snáď aj podstatnejším dôvodom je overenie ďalších poznatkov pri systematickom vývoji pretekárskeho vozidla.
                                                                                                 

„Predovšetkým úpravy podvozku a hľadanie nového setupu pruženia a tlmenia nám zabrali znovu veľa času, aj keď sme si skôr mysleli, že sa vozidlo chová optimálne. Sám som navštívil vývojové pracovisko Foxu a výsledkom je nové nastavenie tlmičov a hydraulických dorazov polonáprav, ktoré nám umožnia ďalšie zrýchlenie smerom k agresívnejšej technickej jazde rallyeového typu. V jazdných vlastnostiach kamióna nastal ďalší krok vpred oproti Stredoeurópskej rallye. A v neposlednej rade: maďarské trate súťaže sú veľmi rýchle. Snáď práve tu otestujeme chladenie motora za úplne extrémnych teplotných podmienok,“ zhŕňa svoje poznatky Aleš Loprais.
                                                                                                  

Súťaž začne krátkou superšpeciálkou pri Balatonfürede 22. augusta a potom nasledujúce dve mimoriadne intenzívne etapy, s dĺžkami špeciálnych úsekov zodpovedajúcim Stredoeurópskej rallye, budú tiež lokalizované na rovnakých tratiach. „Na Dakare v Južnej Amerike nás môže stretnúť akýkoľvek extrém čo do klimatických podmienok aj do profilu trate. Príprava v tejto fáze sezóny je teda veľmi žiaduca. Sme radi, že takto kvalitné súťažné testy môžeme absolvovať v relatívnej blízkosti domova, kam ľahko dorazia aj českí (v neposlednom rade aj slovenskí) fanúšikovia, ktorých týmto do Veszprému radi zveme,“ dodáva manažér tímu Milan Loprais.

Zdroj: Loprais Tatra Team





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri