Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb učil jazdiť mladého Solberga!

Tuesday, 13. 11. 2018 - 18:18, Ľuboš Kašický   

Loeb učil jazdiť mladého Solberga!

Fanúšikom netreba predstavovať legendárne mená svetovej rely. Teraz sa však spojili v kombinácii, ktorú by sme nečakali.


To, ako jazdí syn Harriho Rovanperu ste si nemohli nevšimnúť. Mladý Kalle (18r) už vyletel ako kométa a verme, že nezhasne a stane sa žiarivým meteorom. Veru nespomínam to náhodou. Ďalším synom slávneho otca, ktorý by si to rád vyskúšal je tentoraz mladý Oliver Solberg (17r). Petter Solberg jazdil kedysi spolu so Sebastienom Loebom nielen v rely majstrovstvách sveta, ale v posledných rokoch aj v relykrose a naposledy sa stretli na jednej trati aj počas posledného podniku MS v Katalánsku. A možno tam Mr Hollywood oslovil kamaráta Seba Loeba, či by nepomohol jeho synovi, ktorý Loeba veľmi obdivuje.

loeb-tutoring-solberg.jpg

Slovo dalo slovo a začiatkom týždňa si mladý Oliver Solberg a Seb Loeb sadli spolu do Peugeota 208 R2 a dva dni jazdili na asfalte niekde vo Francúzsku. Deväťnásobný šampión chlapca chválil a povzbudzoval, no a mladý Solberg bol v siedmom nebi.

ap-1uctv8tad2111-loeb.jpg

„Naučil som sa viac, než som čakal," žiaril mladík, ktorý pochádza z rely rodiny, keďže jeho dedo z maminej strany bol úspešný pretekár a okrem otca aj mama jazdí rely. „Nečakal som, že mi všetko vysvetlí. Od chvíle, keď som sa posadil ráno v prvý deň do auta som sa však neustále zlepšoval. Sebastien mi ukázal ako používať pneumatiky a brzdy tak, aby vydržali dlhšie. Jazdili sme na dvoch cestách. Jednej rýchlej a jednej dosť rozbitej a mohol som vidieť, ako Sebastien jazdí. Vždy išiel čisto a mal auto úplne pod kontrolou. Bez ohľadu na to, či malo auto pohon a štyri, či dve kolesá, tak stále dokázal udržať potrebnú rýchlosť. Môj otec je super, ale vidieť Sebastiena Loeba vedľa seba na sedadle bolo niečo neuveriteľné," vyznával sa mladý Oliver Solberg.

ap06-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri