Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb tvrdí, že so Solbergom mali rovnaké autá

Wednesday, 24. 11. 2010 - 21:20, Katarína Ďurecová   

Loeb tvrdí, že so Solbergom mali rovnaké autá

Sébastien Loeb sa vyjadril, že mali s Petterom Solbergom rovnaké autá a teda, tvrdenia Pettera Solberga, ktorý celú sezónu tvrdil, že nemá v dispozícii rovnakú techniku, ako jazdci továrneho tímu Citroenu, nie sú zrejme až tak pravdivé.

„Veľa krát povedal, že moje auto je lepšie a odlišné od toho jeho. Tak som sa spýtal svojho inžiniera, že v čom je ten rozdiel a on povedal, že v ničom. Okej, pre mňa je odlišné to, že keď som v továrnom tíme a chcem niečo na aute zmeniť, tak sa to proste zmení a keď chce niečo zmeniť on, tak si za to musí zaplatiť. Možno používa niektoré súčiastky auta dlhšie ako my, to ale ja neviem, ale žiadne rozdiely medzi autami tu nie sú", vyjadril sa na adresu Pettera Solberga Sébastien Loeb.

Willy Weyens;loeb-148-1.jpg

Loeb sa ohľadne tejto situácie vyjadril aj vo svojom blogu o treťom dni Rally Veľkej Británie na svojich oficiálnych stránkach: „Musím povedať, že Petter Solberg a jeho výroky typu, že som mu zablatil trať a že nevyhráva preto, že nemá továrne auto ma už trošku štvú. Tak som v tretí deň ráno začal viac vytočený ako obvykle a nakoniec mu tieto výroky vôbec nepomohli. Je to proste Solberg. Mám ho veľmi rád, ale je trošku hlúpe, keď začne riešiť tieto veci až priveľmi", píše Loeb a pokračuje: „Petter predviedol výborné preteky. Bol so svojím autom skutočne veľmi rýchly a urobilo to na mňa veľký dojem. Musím však dodať, že jeho auto bolo rovnaké, ako to moje. To ostatné je už ale o inom. On robí všetko: organizuje svoj tím, zháňa sponzorov, vyberá inžinierov, nad všetkým strávi veľa času a navyše ešte súperí s továrnymi tímami. Je jasné, že ja som v oveľa pohodlnejšej pozícii a preto si zaslúži veľký rešpekt. To, čo robí je obdivuhodné", vyjadruje poklonu Solbergovi Loeb.

Radek Vojtěchovský;img-6641.jpg

Zdroje blízke Citroenu naznačili, že Solbergov Citroen C4 WRC bol dokonca na lepšej úrovni ako Citroeny C4 WRC juniorského tímu Citroenu, s ktorými počas sezóny jazdili Kimi Raikkonen a Dani Sordo. Petter Solberg mal taktiež voľný prístup k dátam a nastaveniam továrneho tímu.

Willy Weyens;solberg-27.jpg

Na záver Sébastien Loeb dodal, že nemá žiadny problém s tým, ak by Solberg jazdil budúcu sezónu s rovnakým autom: „Čo dokázal tento rok? Určite je pre mňa nebezpečné, aby Petter dostal rovnaké auto, ako budem mať ja, ale je to všetko súčasť hry a ja to akceptujem."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri