Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb: Nechcem skončiť ako Schumacher

Friday, 12. 08. 2011 - 21:27, Katarína Ďurecová   

Loeb: Nechcem skončiť ako Schumacher

Sébastien Loeb stále nevie, či bude budúci rok pokračovať vo WRC, ale zároveň i priznal, že s pretekaním sa skončiť rozhodne nechystá. Loeb taktiež potvrdil dohady o tom, že pokiaľ raz skončí vo WRC, tak sa naspäť už nevráti.

„Viem, že som oveľa bližšie ku koncu mojej kariéry, ako k jej začiatku. Pokiaľ sa ale pozriete na posledných pár rally, tak vidíte, že som stále konkurencieschopný. Stále som v boji o titul", hovorí, vzhľadom na to, že vedie celkové hodnotenie jazdcov s náskokom 27-mich bodov, dosť skromne Sébastien Loeb, ktorému by sa na základe matematických kalkulácií muselo prihodiť niečo nevšedného, aby tento rok titul nezískal.

Vladislav Maschl;crw-0535.jpg

„Absolútne netuším, či vo WRC ostanem i po tejto sezóne", pokračuje Francúz na tému, ktorá každého zaujíma zrejme najviac. „Je veľmi ťažké učiniť rozhodnutie takéhoto charakteru. V mojom srdci chcem stále pretekať. Taktiež sa chcem vyhnúť situácii, do ktorej sa dostal Michael (Schumacher), v ktorej by som odišiel len preto, aby som sa po pár rokoch vrátil. Dúfam, že ja pôjdem odlišnou cestou", komentuje Loeb, ktorý sa pred nedávnom vyjadril, že sa i vzhľadom na Citroen, ktorý potrebuje vedieť jeho rozhodnutie čo najskôr, rozhodne ešte pred nemeckou rally (viac v tomto článku). Veľa času tak sedemnásobnému majstrovi sveta už neostáva.

„Pokiaľ poviem WRC zbohom, tak to bude navždy. Po tom, ako skončím s rally, vidím samého seba vo vytrvalostných pretekoch. Le Mans je niečo, čo by som rád robil. Ale najdôležitejšia vec, ktorú potrebujem je: adrenalín. Nedokážem si predstaviť, že by som nerobil nič. Ani teraz, ani v najbližších rokoch", pokračuje Sébastien Loeb.

„Mám sedem titulov a dúfam, že tento rok si na svoje konto pripíšem ôsmy. Ak by som potom vyhral ešte jeden, nič by sa pre mňa nezmenilo. Taktiež je tu otázka motivácie. Rozhodne by som rád mal viac času na moju rodinu, ale taktiež potrebujem i nejakú výzvu. Naozaj nemám poňatie, čo urobím. Možno ale potrebujem niečo nové. Ešte som sa ale nerozhodol", naznačuje Sébastien Loeb, že toto je možno naozaj jeho posledná sezóna vo WRC.

Vladislav Maschl;img-2390.jpg

Nakoniec sa Sébastien Loeb rozhovoril o o nadchádzajúcej Rallye Deutschland, na ktorej je najväčším a vlastne i jediným favoritom: „Samozrejme, že by som bol sklamaný, pokiaľ by som v Nemecku nevyhral. O tom niet pochýb. Ale taktiež som si vedomý toho, že raz tu nevyhrám. Tak to v pretekaní proste je. Ale dúfam, že si tento rok zase pripíšem dobrý výsledok, najmä preto lebo vo WRC je to tento rok skutočne tesný boj."

„Moje šance sú dobré. Pokiaľ si dobre pamätám, nie je žiadna iná rally, na ktorej by som vyhrával tak pravidelne, ako v Nemecku, nie? A nevyhral som náhodou v posledných rokoch takmer každú asfaltovú rally, na ktorej som štartoval? Predpokladám teda, že som favoritom. Musím sa s tým zmieriť a nemám s tým problém", dodáva sebavedomo nakoniec Sébastien Loeb. Na rozdiel od Malcolma Wilsona alebo Sébastiena Ogiera má však osemnásobný víťaz ADAC Rallye Deutschland a víťaz každej asfaltovej rally od roku 2005 na trochu sebavedomia zrejme právo..



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri