Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Carlos Sainz: Volkswagen potrebuje skúsenosti (+ 4x video)

Friday, 12. 08. 2011 - 16:11, Katarína Ďurecová   

Carlos Sainz: Volkswagen potrebuje skúsenosti (+ 4x video)

Dvojnásobný majster sveta a víťaz 26-tich podujatí WRC Španiel Carlos Sainz, ktorý momentálne pracuje ako poradca v službách Volkswagenu tvrdí, že tento tím potrebuje do svojich radov angažovať jazdcov, s čo najväčšími skúsenosťami. Zároveň si ale i uvedomuje, že to bude ťažké, lebo žiaden jazdec nechce rok stráviť testovaním namiesto pretekania.

„Je dôležité angažovať niekoho, kto má skúsenosti - čím viac skúseností jazdec má, tým lepšie pre nás. Nie je to len o tom najazdiť čo najviac kilometrov, tieto kilometre musia byť kvalitné. Problémom je, že väčšina jazdcov chce radšej pretekať, takže nie je ľahké nájsť niekoho, kto sa chce na rok pretekania vzdať kvôli testom", hovorí Sainz.

Volkswagen už má nejaké testy so skúsenými jazdcami za sebou, nedávno sa v rámci vývoja Pola R WRC za volant Škody Fabia S2000, ktorá by mala obsahovať i nejaké komponenty z už zmieňovaného Pola, posadil skúsený Nemec Dieter Depping. Video z jeho šotolinového testu prehráte po kliknutí na nasledujúcu fotografiu:

Volkswagen Motorsport;

Očakáva sa, že Volkswagen oznámi mená svojich jazdcov na konci tohto roku, aby od januára 2012 mohli začať s testovaním. O jazdcoch rozhodne šéf tímu Kris Nissen: „Kris je tímovým šéfom, takže to bude jeho rozhodnutie - ja len poviem svoj názor. Musíme sa uistiť, že ktokoľvek to bude, bude najlepšou možnosťou pre tím", hovorí to, čo je jasné Sainz. „Získať dvoch jazdcov zo skúsenosťami bude prioritou, ale plánujeme získať do našich radov i aspoň jedného mladého pilota", dodáva Španiel.

S hľadaním mladých pilotov Volkswagen už začal, po tom ako sa vo Fínsku vo farbách toho tímu za volantom Škody Fabie S2000 predstavili Andreas Mikkelsen a Joonas Lindroos, to v Nemecku bude Christian Riedemann a Hans Weijs Jr. Tím Volkswagenu už absolvovať i dvojdňový test na prvé asfaltové podujatie sezóny; tri videá z neho prehráte po kliknutí na nasledujúce fotografie:

Vladislav Maschl;img-5186-3.jpg

Volkswagen Motorsport;

Vladislav Maschl;img-5748-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri