Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Liptákovi priniesol Liptov víťazstvo medzi Historikmi

Monday, 23. 06. 2014 - 19:45, Miroslav Majláth   

Liptákovi priniesol Liptov víťazstvo medzi Historikmi

Preteky automobilov do vrchu Liptov Trophy 2014 naplno v kategórii Historik ovládol Ján Lipták, ktorý s Toyotou Celica 165 ST vyhral po oba dva súťažné dni.


Tibor Szabosi;h7p3026-1.jpg

Neskutočne pekná príroda a pokoj vyžarujúci z okolitých kopcov, ale aj poriadne šmykľavý asfalt a premenlivé počasie, ktoré dodalo jednotlivým jazdám ten správny adrenalín. Aj také bolo desiate a jedenáste kolo seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Podujatie Liptov Trophy 2014 našlo miesto na realizáciu pretekov na tritisícsto metrov dlhej ceste smerujúcej od obce Liptovské Matiašovce smerom na oravský Zuberec.

Tibor Szabosi;h7p3471.jpg

Napriek premenlivému počasiu, ktoré na podujatí Liptov Trophy 2014 počas oboch dní panovalo, sa Jánovi Liptákovi a jeho Toyote Celica 165 ST vo farbách L Racing Teamu podarilo zajazdiť v každej z celkovo ôsmych jázd najrýchlejší čas spomedzi vozidiel zaradených do kategórie Historik. Samozrejmosťou potom bolo víťazstvo v rámci oboch súťažných dní, ale aj zissk plného počtu bodov do priebežného hodnotenia seriálu. „Som spokojný. V tomto roku sa za volant pretekárskeho auta dostanem naozaj málokedy, napriek tomu, podujatia pretekov automobilov do vrchu na ktorých som sa zúčastnil, sa mi podarilo aj vyhrať, čo ma teší. Rovnako vyhrať sa mi podarilo aj na Liptove a to aj napriek tomu, že sme trochu bojovali aj s nie celkom správne fungujúcim dobíjaním Toyoty a počasie si s nami robilo čo sa mu zapáčilo. Veľakrát bolo na štarte sucho, ale od polovice súťažnej trate zase pršalo. To robilo preteky nevyspytateľnými, ale o to zaujímavejšími. Napriek všetkému čo som doposiaľ povedal musím doložiť, že som si tieto preteky dokonale užil a pravdu povediac aj trochu psychicky oddýchol. Asi tomu dopomohla aj prekrásna príroda a neskutočný pokoj, ktorý v tomto kraji jednoducho odvšadiaľ cítiť. Ďakujem všetkým členom tímu a partnerom L Racing Teamu za podporu," opísal liptovské dobrodružstvo Ján Lipták.

Tibor Szabosi;h7p4304.jpg

Ak ste nemali možnosť sledovať Jána Liptáka a jeho Toyotu Celica 165 ST na vlastné oči na Liptove, môžete si jeho pekné prejazdy vychutnať už počas nasledujúceho víkendu v rámci Rally Lubeník. Ale o tom viac v nasledujúcej správe.

l-racing-2014-all-logos-w.jpg

L Racing team, Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri