Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Legenda ožíva v knihe - Dobšinský kopec 1973 - 2013

Saturday, 29. 06. 2013 - 10:16, Miroslav Majláth   

Legenda ožíva v knihe - Dobšinský kopec 1973 - 2013

Organizátor Dobšinského kopca pri príležitosti XXX. ročníku podujatia a zároveň oslave štyridsiateho výročia prvého štartu pretekov na Dobšinskom kopci sa rozhodol vydať knihu s názvom „Dobšinský kopec 1973 - 2013."



obalka01.jpg

Knihu, ktorej výtlačok si budete mať možnosť zakúpiť priamo na Dobšinskom kopci 2013, alebo ju vyhrať v súťažiach v Rádiu Viva, či Európa 2, pripravil organizačný výbor tohtoročných slovenských TOP pretekov zaradených do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Na 176 stranách sa budete mať možnosť dočítať nielen o histórii mesta Dobšiná, kde sa preteky konajú, ale dozviete sa aj množstvo informácií o začiatkoch motoristického športu v tomto čarokrásnom kraji.

formulky.jpg

„V rámci oboch spomínaných výročí nás napadlo zhrnúť všetky dostupné informácie do knihy, ktorú si budú mať možnosť návštevníci Dobšinského kopca zakúpiť priamo na podujatí. Za zrodom knihy „Dobšinský kopec 1973 - 2013 stojí nielen organizačný výbor, ale aj množstvo bývalých jazdcov, či priateľov motoristického športu, ktorí nám pomáhali so zhromaždením všetkých materiálov, či písomných zmienok, ale aj obrazového záznamu z pretekov v minulosti, ktoré sú použité v knihe. Práve spomínané fotografie vkusne dopĺňajú pútavé čítanie a faktografiu zahŕňajúcu doterajších XXIX. ročníkov. Som rád, že sa nám toto všetko podarilo zhrnúť na sto sedemdesiatich šiestich stranách a moje poďakovanie patrí nielen všetkým, ktorí sa na príprave knihy podieľali, ale aj partnerom, bez ktorých pomoci by sme ju nemohli vydať," vysvetlil zrod myšlienky, ale aj jej vznik riaditeľ Dobšinského kopca Marcel Kollárik.

history.jpg

Kniha Dobšinský kopec 1973 - 2013 bude rozdelená do viacerých kapitol:

- historia mesta Dobšiná
- začiatky motorizmu v Dobšinej
- mototuristický oddiel
- budovanie cesty na Dobšinskom kopci
- zrod myšlienky organizácie Dobšinského kopca
- história XXIX. ročníkov
- riaditeľstvo pretekov
- Dobšinsky kopec včera a dnes
- spomienky legiend (Julo Konček, Marian Rajnoha, Jiří Mičánek, Jaro Krajci, Josef Michl a iní.
- Vývoj traťového rekordu
- Dobšinčania na Dobšinskom kopci
- Majstrovstvá Európy pretekov automobilov do vrchu - nová éra

hystory2.jpg

Veríme, že kniha Dobšinský kopec 1973 - 2013 si nájde pevné miesto vo vašej súkromnej knižnici a pri jej čítaní sa podvedome prenesiete do mladosti, o takmer tridsať rokov v minulosti.

dk-reklamni-partneri-2013-final-w.jpg

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2013



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri