Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvalu chvália fínske legendy rally

Tuesday, 03. 08. 2010 - 21:44, Katarína Ďurecová   

Latvalu chvália fínske legendy rally

Latvala sa stal deviatym Fínom, ktorý dokázal vyhrať svoju domácu rally a taktiež je aj najmladším Fínom, ktorému sa to podarilo. Predtým bol najmladším fínskym víťazom Markku Alen, ktorý v roku 1976 vyhral vo veku 25 rokov a 5 mesiacov. Latvala mal pri svojom triumfe o 2 mesiace menej. Nie je tak divu, že k víťazstvu Jariho-Mattiho Latvalu na domácej pôde vo Fínsku sa vyjadrujú viaceré fínske legendy rally, ako napríklad Juha Kankkunen, ktorý sa tejto rally zúčastnil tiež, ďale už spomínaný Markku Alen, či Hannu Mikkola.

Kankkunen po víťazstve Latvalu povedal, že je presvedčený, že Jari-Matti Latvala raz určite získa titul majstra sveta: „Určite môže vyhrať svetový titul. Tento rok to bude ťažké, ale určite ho niekedy získa."

Václav Fiala;img-4939-1.jpg

Doterajší najmladší fínsky víťaz Alen vyhral fínsku rally dokopy šesť krát bol na rally prítomný a po Latvalom víťazstve sa vyjadril: „Dôležité je, že to bol Fín, kto vyhral Rally tisícich jazier, ako ja stále túto rally volám. Určite je to pre Jariho-Mattiho niečo špeciálne, pretože moje víťazstvá vo Fínsku patria k mojim najobľúbenejším a ako Fín proste chcete vyhrať fínsku rally. Latvala jazdil výborne a spravil na mňa veľký dojem."

Vladislav Maschl;img-9073.jpg

Taktiež majster sveta z roku 1983 Hannu Mikkola bol na fínskej rally prítomný: „Bol to veľký súboj a ja som rád, že môžem vidieť jeho a Ford na najvyššom stupienku. Očividne jazdecky dospel, pretože bol naňho vyvíjaný veľký tlak, ale on sa s ním vysporiadal veľmi dobre", komentuje Latvalovo víťazstvo Mikkola.

Gábor Tóth;img-1043.jpg

Samotný Latvala svojim víťazstvom predstihol v počte vyhratých rally svojho detského hrdinu Henriho Toivonena, ktorý zomrel po havárii na korzickej rally v roku 1986. Toivonen mal na svojom konte tri víťazstvá, víťazstvo vo Fínsku bolo pre Latvalu štvrtým. „Je to pre mňa niečo výnimočné. Henri vyhral tri rally: Dvakrát vo Veľkej Británii a raz v Monte Carle. Je to dobrý pocit, poraziť ho", hovorí Latvala.

Vladislav Maschl;img-8785.jpg

Latvalu jeho víťazstvo posunulo na tretie miesto v celkovom hodnotení, kde preskočil svojho tímového kolegu Mikka Hirvonena, ktorý rally kvôli veľkej havárii nedokončil. Na druhého Ogiera teraz stráca Latvala len 13 bodov ale na lídra Loeba až 61 bodov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri