Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kankkunen už žiadnu rally vo WRC aute nepôjde + video

Tuesday, 03. 08. 2010 - 16:27, Katarína Ďurecová   

Kankkunen už žiadnu rally vo WRC aute nepôjde + video

Štvornásobný majster sveta v rally Juha Kankkunen na svojej domácej fínskej rally štartoval neuveriteľný dvadsiaty druhý krát a dokončil ako druhý najlepší Fín na vynikajúcom ôsmom mieste a bol viac než vyrovnanou partiou súčasným jazdcom. Pre Kankkunena to bol prvý štart na rally vôbec so súčasnou generáciou WRC áut. Za svoj obdivuhodný výkon získal aj ocenenie „Abu Dhabi Spirit of the Rally", ktoré sa po každom podniku WRC niekomu, kto si to za svoj predvedený výkon výkon najviac zaslúži.

„Som hrdý na to, že ma podporoval tento víkend toľko fanúšikov a som rád, že som tu bol s tými najlepšími ľuďmi z rally - veľa z nich poznám už vyše dvadsať rokov. Bol to dlhý deň a nemohol som sa dostať do tempa, ale rád som zabavil divákov svojou jazdou - aj napriek tomu, že ma to stálo nejaký čas! Išiel som svojím vlastným tempom a nesnažil som sa dohnať jazdcov vpredu. Mojím cieľom bolo skončiť v top 10 a tak som veľmi rád za svoje ôsme miesto a samozrejme aj za to, že som porazil Kimiho Raikkonena", povedal po druhom a poslednom dni rally Juha Kankkunen.

Václav Fiala;img-4608-1.jpg

Po obdržaní ocenenia „Abu Dhabi Spirit of the Rally" Kankkunen dodal: „Bola to vynikajúca príležitosť ako si užiť jazdu vo WRC aute. Nestrávil som veľa času s touto novou generáciou a viem, že autá prešli mnohými zmenami. Som nadšený z toho, že som dostal túto cenu. Bolo fantastické opäť usadnúť za volant WRC auta a ďakujem Abu Dhabi za ocenenie môjho výkonu."

Vladislav Maschl;img-9106-1.jpg

Na serveri youtube.com sa objavil takmer 15 minútový zostrih z Kankkunenovho účinkovania na Rally Finland. V prípade, že viete fínsky a anglicky, môžete si aj vypočuť interview, v ktorom hovorí Juha Kankkunen okrem iného aj o súčasných WRC autách a porovnáva ich s autami v jeho ére. Video si môžete pozrieť tu:

Václav Fiala;img-4936-1.jpg

Už pred rally Kankkuen vyhlásil, že je to jeho posledná Rally Fínska a posledná rally vo WRC aute vôbec. S rally celkovo ale nekončí a chce sa občas objaviť na štarte historikov, naposledy sa tak stalo v Portugalsku, kde štartoval vo Forde Escort.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri