Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

LAMA Racing do Oždian s Ančíkom a Húskom

Thursday, 20. 06. 2019 - 11:30, Ľuboš Kašický   

LAMA Racing do Oždian s Ančíkom a Húskom

Dubnický pretekársky tím LAMA Racing už tento víkend pokračuje štartom na štvrtých pretekoch sezóny MSR PAV v Ožďanoch.


Pred pár dňami nás vystrašila ťažká havária lídra tímu LAMA Racing, Braňa Mička, ktorý na rely v Hustopečiach vyletel z trate počas druhého súťažného dňa. Napriek dramatickým záberom a úplne zničenému autu však posádka mala veľké šťastie. Spolujazdec vystúpil nezranený a Braňo Mičko vyviazol „len“ so zlomenou ramennou kosťou. Dubničan tento týždeň podstúpil operáciu v Brne a už sa úspešne zotavuje. „Som ok. Ďakujem všetkým za vyjadrenú podporu. Veľmi si vážim, že na mňa myslíte a držíte mi palce. Ešte raz ďakujem. Pomáha mi to,“ pozdravuje všetkých Mičko, ktorý naberá novú energiu a už premýšľa o termíne svojho návratu na súťažné trate.

Tibor Szabosi;asf-8686a.jpg

A zatiaľ, čo sa šéf tímu zotavuje, tak zvyšná dvojica v zložení Marek Húska a Fero Ančík je už pripravená reprezentovať tím LAMA RACING na tohto víkendovom podujatí MSR PAV v Ožďanoch. Tradičné Oždianske serpentíny sú štvrtým podnikom slovenskej kopcovej sezóny a ponúkajú hneď dva súťažné dni. „Krátka 2850 metrová trať nič neodpustí. Preto sa na dvadsaťjeden číhajúcich zákrut treba vždy poriadne sústrediť,“ vraví František Ančík, ktorý štartuje na BMW M3 E36 v triede E1 +2000 cc. „Ešte som tu predtým neštartoval, ale chodievam sem na preteky a trochu to tam poznám. Myslím si však, že s ohľadom na dĺžku sa trať rýchlo naučím. Dôležité potom bude neurobiť žiadnu chybu.“

Tibor Szabosi;c30i3649-20.jpg

Optimistom pred štartom je aj Marek Húska, ktorý so Škodou Felicia drží úspešne vlajku tímu LAMA Racing v triede E1 do 1400 cc. „Pripravili sme sa naozaj poctivo. Po skúsenostiach zo Šternberku sme vymenili celé chladenie, odľahčili auto a opravili, čo bolo treba. Veríme, že to pomôže zasa sa o kúsok zrýchliť,“ uvažuje nahlas Marek Húska, ktorý zároveň priznáva, že v Ožďanoch nikdy nebol. Poctivo si však trať naštudoval z on-boardov. „Tvári sa to síce ako krátka trať, no sú tam technicky ťažké zákruty, ktoré sa lámu a zasa otvárajú. Navyše hlboké jarky okolo potrestajú každú chybu. Bude to myslím náročné,“ pokračuje Marek.

Tibor Szabosi;c30i2479-19.jpg

Obaja pretekári vyrážajú do Oždian v piatok, aby absolvovali administratívne a technické preberanie. Samotné preteky štartujú v sobotu (22.júna) prvým súťažným dňom, ktorý je dopoludnia venovaný dvom tréningovým jazdám a popoludní sú na programe dve súťažné jazdy. Rovnaký program má aj nedeľňajší druhý súťažný deň. Na pretekárov tak čaká dôležitá dvojitá porcia bodov, ktoré budú cenné v konečnom bilancovaní sezóny. „Držte nám palce,“ prosí Marek Húska. „Radi by sme pekným výsledkom potešili nielen našich fanúšikov a partnerov, ale aj nášho marodujúceho šéfa a udržali hrdo vztýčenú vlajku LAMA RACING tímu.“

lamapartneri-v2019-2.jpg

Ľuboš Kašický



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri