Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

L Racing na Ostrú Lúku v rovnakom zložení ako na Huty

Friday, 31. 08. 2012 - 15:34, Miroslav Majláth   

L Racing na Ostrú Lúku v rovnakom zložení ako na Huty

Na predposledné podujatie kopciarskej sezóny, PAV Zvolen Ostrá Lúka vyráža L Racing Team z Krásnohorského Podhradia presne v takom istom zložení ako tomu bolo na predchádzajúcom podujatie, ktoré sa konalo na Liptove.


Zdenka Tamášová;img-9790-2.jpg

Preteky automobilov do vrchu na Ostrej Lúke pri Zvolene už majú dlhoročnú tradíciu. Dvetisícšesťstopäťdesiat metrov dlhá trať je síce v rámci slovenského šampionátu pretekov automobilov do vrchu najkratšou, napriek tomu každoročne priláka veľký počet pretekárov nielen zo Slovenska, ale aj okolitých krajín. Inak tomu nebude ani v tomto roku a medzi takmer osemdesiatimi štartujúcimi sa predstaví aj trojica jazdcov L Racing Teamu.

Zdenka Tamášová;img-9004-2.jpg

Už tradične sa seriálu pretekov automobilov do vrchu zúčastňuje Peter Lipták na vozidle Mitsubishi Lancer EVO VIII, ktorému v priebežnom hodnotení slovenského šampionátu patrí v skupine A, ale aj triede A nad dva litre, tretia priečka. „Preteky na Ostrej Lúke mám rád. Trať je síce veľmi krátka, ale o to je to napínavejšie, keďže si tu jazdec nemôže dovoliť ani jedinú najmenšiu chybičku a musí sa na kopec poriadne sústrediť. Máme pred sebou ešte dva pretekárske víkendy, čiže štvoricu pretekov, tak ešte stále mám možnosť zaútočiť na druhé miesto v skupine, ale aj triede. Uvidíme ako sa mi podarí zajazdiť vo Zvolene," povedal Peter Lipták pred pretekmi.

Zdenka Tamášová;img-9011-3.jpg

Druhým členom tímu sa na posledných pretekoch stal aj Poliak Roman Baran a jeho Renault Clio. Roman sa už dlhodobejšie zúčastňuje slovenského šampionátu, pričom jeho vozidlo je zaradené do triedy E1 do dvoch litrov. Romanovi patrí v priebežnom hodnotení tohtoročného seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov v skupine E1 pred pretekmi vo Zvolene štvrtá priečka a v triede E1 do dvoch litrov je vo vedení. „Som rád, že sme sa s tímom L Racing dohodli a môžem od minulých pretekov reprezentovať tento tím. Sú to veľmi príjemní ľudia. V triede E1 mám pred najbližšou konkurenciou náskok štyridsaťtri bodov a tento by som rád ešte navýšil," vysvetlil tímovú príslušnosť, ale aj plány pred pretekmi Roman Baran.

Zdenka Tamášová;img-9243-2.jpg

Tretím jazdcom tímu je už tradične majiteľ a manažér L Racing Teamu, Ján Lipták. Tomu patrí po desiatich už uskutočnených pretekoch v priebežnom poradí druhá priečka v skupine N, ale aj triede N nad dva litre. Na Ostrej Lúke sa predstaví opäť s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX z dielní tímového kolegu Istvána Pethó z Maďarska. Napriek tomu, že celý tím už bol dnes, v piatok nasťahovaný na Ostrej Lúke, Janka sme zastihli ešte doma, v Krásnohorskom Podhradí: „Som ešte doma, mám totiž veľmi veľa práce, ktorú sa snažím urýchlene dotiahnuť. Okolo obeda však už sadám do auta a utekám aj ja na Ostrú Lúku. Tunajšie preteky mám rád, bývajú dobre zorganizované a kopec je tiež, aj napriek malej dĺžke pekný. Mojim cieľom je v rámci týchto pretekov nielen zabojovať o ďalšie body v skupine a triede, ale aj príprava na Rally Košice, ktoré štartujú už týždeň po pretekoch vo Zvolene."

Zdenka Tamášová;img-9786-3.jpg

Preteky na Ostrej Lúke pri Zvolene štartujú počas oboch víkendových dní vždy dvoma dopoludňajšími tréningovými jazdami a následne popoludní nasleduje dvojica súťažných jázd. Keďže sú preteky na Ostrej Lúke zaradené ako dvojpretek, každý z jazdcov tu môže získať dvojnásobnú porciu bodov do priebežného hodnotenia seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri