Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kubica: "Po šiestich mesiacoch sa nemôžem porovnávať s TOP jazdcami"

Tuesday, 05. 11. 2013 - 12:23, Zdenka Frývaldská   

Kubica:

Štartovné číslo 10 ponesie na svojich dverách poľský jazdec Robert Kubica pri svojom debute vo vozidle Citroen DS3 WRC na Wales Rally GB.

 

Vladislav Maschl;dsc-6506-1.jpg

Robert Kubica má za sebou šesť mesiacov v seriáli WRC2, kde to s Citroenom DS3 RRC vytiahol až na titul. Blíži sa však jeho životná šanca, ktorou je štart na britskej rally vo vozidle svetového formátu. Poľský jazdec však upozorňuje divákov, aby od neho neočakávali príliš veľa. "Ľudia by chceli, aby som šiel v Anglicku veľmi rýchlo, ale to nebude možné. Budem rád, ak sa mi podarí držať sa v prvej päťke, možno šestke, tých najrýchlejších. Nemôžem predsa po 20 rokoch na okruhu a náhlom prechode do rally bojovať s najlepšími jazdcami sveta", povedal o svojich cieľoch Poliak.

Martin Trenkler;rb-6578.jpg

Jazdec bude na teste vo Wales jazdiť na vozidle Citroen DS3 WRC s rovnakými úpravami, aké mal v Citroene RRC. Ako sa vysporiada so svojím zdravotným stavom a ako zvládne psychický nátlak, budeme môcť sledovať už o necelé dva týždne, v dňoch 14.-17.11. "Táto rally je pre mňa obrovský bonus, za ktorý ďakujem Citroenu, Abu Dhabi a Lotosu. Príde mi to ako vtip, že po šiestich mesiacoch dostanem možnosť jazdiť vo WRC, je to neuveriteľné", zhrnul Kubica.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri