Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Kto všetko sa zúčastní Rally Monte Carlo?

Thursday, 09. 12. 2010 - 15:35, Katarína Ďurecová   

Kto všetko sa zúčastní Rally Monte Carlo?

Na oficiálnej stránke Rally Monte Carlo bola dnes konečne zverejnená štartová listina na prvé podujatie IRC sezóny 2011, ktoré sa koná 18. - 22. januára. O štart na tejto rally bol obrovský záujem, prihlášky si podalo okolo 250 posádok, ale štartovať ich môže iba 100. Zo 100 vybraných posádok bude 39 z nich štartovať s autom špecifikácie S2000.

Asi najväčším lákadlom a prekvapením je Petter Solberg, ktorý bude v Monte Carle štartovať v Peugeote 207 S2000. „Bol som veľmi prekvapený, keď ma Olivier Quesnel, šéf Citroenu Racing a Peugeotu Sport, kontaktoval a spýtal sa, či by som nechcel štartovať v januári na Rally Monte Carlo. Samozrejme, že som to prijal!", hovorí Petter Solberg, ktorý ale zároveň pripomína, že v IRC žiadne ďalšie štarty neplánuje a chce sa plne venovať WRC.

Tibor Szabosi;_m5m3286.jpg

Olivier Quesnel chce očividne v Monte Carle poraziť Škodu a tak bude s Peugeotmi 207 S2000 štartovať skutočne silná zostava. Okrem Pettera Solberga to bude ešte Stéphane Sarrazin, Thierry Neuville, jazdec Peugeotu UK Guy Wilks, Bruno Magalhaes, Franz Wittmann, Bryan Bouffier, Toni Gardermeister, Talian Luca Betti či legenda rally Francois Delecour, ktorý túto súťaž vyhral v roku 1994.

Tibor Szabosi;co8c4997.jpg

Pôvodne sa špekulovalo aj o štarte Sébastiena Loeba alebo Sébastiena Ogiera s Citroenom DS3 R3, ale Olvier Quesnel prehlásil, že „pokiaľ sa Monte Carlo nevráti do WRC, tak Seb ani Citroen tam štartovať nebudú". Na štarte teda Sébastiena Loeba neuvidíme, ale v roli jazdca sa pre zmenu predstaví jeho dlhoročný spolujazdec Daniel Elena, ktorý bude na svojej domácej rally štartovať s Citroenom C2. V súvislosti s Rally Monte Carlo sa spomínal taktiež aj Kimi Raikkonen, ale jeho meno v štartovej listine nefiguruje.

Vladislav Maschl;img-5754-1.jpg

Peugeot teda vstupuje do Rally Monte Carlo s veľmi silným zložením, ale zahanbiť sa rozhodne nenechal ani tím Škody. V továrnom tíme opäť uvidíme Jana Kopeckého a úradujúceho šampióna IRC Juha Hänninena. V tíme Škoda UK nastúpi Andreas Mikkelsen. Ďalšími jazdcami, ktorí budú štartovať so Škodou Fabia S2000 sú napríklad Nicolas Vouilloz, Freddy Loix či Eyvind Brynildsen.

Jozef Pisch;1t1u8043.jpg

Ďalším tímom, ktorý uvidíme na Rally Monte Carlo je Proton, ktorý taktiež štartuje so silnou zostavou. Za volantom Protonu Satria Neo S2000 uvidíme populárneho Austrálčana Chrisa Atkinsona a dvojnásobného majstra sveta v JWRC Pera Gunnara Anderssona. V tíme Protonu bude taktiež štartovať maldý britský talent Tom Cave.

Luboš Kubele;498t0631.jpg

Ďalším zaujímavým menom, ktoré uvidíme na Rally Monte Carlo je starší z dvojice bratov Solbergovcov - Henning Solberg, ktorý bude štartovať s Fordom Fiesta S2000. Ďalšie zaujímavé mená, ktoré figurujú v štartovej listine sú napríklad Giandomenico Basso, Daniel Barry, Cédric Robert, či hviezda formuly 1, ktorá v poslednej dobe predvádza na asfaltových rally priam neskutočné výkony, Robert Kubica.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri