Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Krumlovský reparát

Tuesday, 14. 05. 2024 - 08:30, Public relations   

Krumlovský reparát

Rallye Český Krumlov sa môže pýšiť bohatou históriou. Päťdesiatku usporiadaných ročníkov uzavrela minuloročnou súťažou, ktorej sa zúčastnila aj posádka Rally Possible v klasickom zložení Kundlák – Baran. Jubilejný ročník sa im však vyhrať nepodarilo aj napriek viac ako minútovému náskoku. Zlomená poloos Renaultu Clio dala krumlovskému dobrodružstvu horkú príchuť a potvrdila staré známe „rally sa končí až v uzavretom parkovisku“.

1-337.jpg

O reparát sa tím pokúsi tento rok. Vstup do novej polstoročnice súťaže sa nerodil úplne najľahšie. Dokonca to jednu chvíľu vyzeralo tak, že šanca na reparát ani nebude. Dôvod? Opäť je to Clio, alebo skôr práca a príprava vozidla. Ako to už býva, môžete mať všetko do posledného detailu naplánované, ale stačí, aby sa v tom pláne vyskytol jeden malinký problém a celé to môže nabrať veľké meškanie. A áno, robiť akékoľvek kompromisy pri príprave techniky na rally sa jednoducho nemôže. Výsledok? Clio na Rallye Český Krumlov nebude pripravené.

2-297.jpg

Všetko zlé je však na niečo dobré. Dali sa hlavy dohromady a nastala malá „mobilizácia“ s jediným cieľom – zabezpečiť vozidlo na Krumlov. Na prvú dobrú relatívne jednoduchá úloha. Vozidiel kategórie RC4-I je v Českej republike a v okolitých štátoch relatívne dosť. Rally 4-ka bola síce zásadná, nie však jediná podmienka. Keďže má isť o reparát, auto musí byť pripravené v „TOP-e“, so skúseným personálom vrátane mechanikov, inžinierov a ostatného personálu. Ideálne Renault Clio, s ktorým majú chalani skúsenosti. A tu sa okruh možností výrazne zužuje. Clio Rally4 nie je práve najrozšírenejšie, takže táto podmienka pri hľadaní musela ísť stranou. Vo zvyšných podmienka sa jednoducho poľaviť nedá a tak prišla jednoznačná voľba -  Opel Corsa Rally4 od „Brynďákov“.  Top auto, top tím, top zabezpečenie a po prvých telefonátoch prišla ponuka. Jedna z tých ponúk, ktoré sa nedajú odmietnuť a tak sa na 51. ročníku Rallye Český Krumlov ukáže zostava, ktorá tu ešte nebola. Rally Possible, Brynda Racing, Janko Kundlák, Peter Baran, Opel Corsa Rally4. Či to bude jednorázová akcia, alebo či táto spolupráca bude mať aj pokračovanie, to ukáže čas. Ako bolo spomenuté, všetko zlé je na niečo dobré. V tomto prípade si chalani „ochytajú“ konkurenciou Clia.

3-241.jpg

A čo ich, nás a vás na Krumlove vlastne čaká? Dve súťažné etapy rozdelené do štyroch sekcií, ktoré tvorí pätnásť meraných úsekov s celkovou dĺžkou viac ako 609 kilometrov, z toho 171,29 kilometra je meraných. Rallye Český Krumlov má svoje špecifiká, medzi ktoré patrí „super špeciálka“ v Českých Budejoviciach, ale aj nočné úseky, ktoré svojou rozmanitosťou kladú na posádky tie najvyššie nároky. Ak k tomu všetkému pridáme viac ako 28 kilometrové „Malonty“, tak každému fanúšikovi musí byť jasné, že „záhul“ to bude poriadny. Pre všetkých.

4-200.jpg

V závere nám neostáva nič iné ako veriť, že Rally Possible, Janko, Peťo a Corsa sú pripravené na reparát a dúfať, že tentokrát to bude lepšie, ako v minuloročné podujatie. Zároveň vás však pozývame na do krásneho Krumlova, na rýchlostné skúšky, do servisného zázemia, na SS České Budejovice. Ak by sa vám to z akýchkoľvek dôvodov nepodarilo, tak nás môžete sledovať prostredníctvom online sietí.

5-152.jpg

Ďakujeme naším obchodným partnerom za dôveru a podporu, bez ktorej by sa Český Krumlov nekonal a fanúšikom za priazeň a atmosféru, bez ktorej by rally nebola rally.

11.jpeg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri