Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Koncept Mercedesu triedy A

Saturday, 07. 05. 2011 - 01:07, Ivan Václavík   

Koncept Mercedesu triedy A

Expresívny dizajn konceptu Mercedes-Benz triedy A symbolizuje koncentrovanú dynamiku. K technickým hitom patrí nový štvorvalcový preplňovaný benzínový motor, dvojspojková prevodovka, ako aj systém výstrahy pred hroziacou kolíziou na báze radaru s adaptívnym asistentom brzdenia.

mercedes-a-5708g.jpg

Dlhá kapota, nízka silueta a štíhly vzhľad okien sú základné poznávacie znaky novej koncepcie. Avšak nielen vizuálne, ale aj technologicky otvára koncepcia triedy A novú éru v kompaktnej triede značky Mercedes-Benz. Vozidlo s predným pohonom poháňa štvorvalcový benzínový motor nového konštrukčného radu M270. Bol koncipovaný na priečnu montáž a vďaka priamemu vstrekovaniu a preplňovaniu ponúka vysoký výkonový potenciál s minimálnymi emisiami a spotrebou.

mercedes-a-5700g.jpg

Pod kapotou konceptu triedy A sa skrýva dvojlitrový variant nového motora, ktorý podáva výkon 155 kW (210 k). Hnací agregát BlueEFFICIENCY je spojený s novou dvojspojkovou prevodovkou od vývojárov značky Mercedes-Benz.

mercedes-a-5707g.jpg

Osobitné čaro vyžaruje zo svetiel koncepcie triedy A, lebo jeho inovatívne vysokovýkonné (High Performance) svetlomety s diódami LED so svojimi početnými svetelnými bodmi sú pokračovaním motívu hviezdnej oblohy. Pre denné osvetlenie bolo 90 prvkov zo sklených vlákien opatrených hliníkovými puzdrami a sú usporiadané vo svetlomete v tvare krídla.

mercedes-a-new-059g.jpg

Absolútnym lákadlom pre oči v interiéri koncepcie triedy A je prístrojová doska, ktorá má tvar krídla lietadla a je potiahnutá priesvitnou, elastickou tkaninou. Tvar vzduchových dýz v prístrojovej doske pripomína hnacie jednotky prúdového lietadla. Výrazné ukazovatele združeného prístroja majú červenú farbu. Centrálna ovládacia jednotka je koncipovaná ako moderný letecký prístrojový panel s radiacou pákou v tvare „prítlačnej páky".



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri