Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Koiš majstrom Slovenska, Nagorski majstrom Poľska

Tuesday, 25. 09. 2012 - 22:31, Zdenka Frývaldská   

Koiš majstrom Slovenska, Nagorski majstrom Poľska

Počas uplynulého víkendu sa na kopcovej trati v poľskej Zaluzi rozhodovalo o slovenskom i poľskom majstrovi v pretekoch automobilov do vrchu za rok 2012. Z titulov sa tešia napokon Koiš a Nagorski.

 

Jozef Pisch;1t1u0717-1.jpg

Jednou z prvých disciplín, ktorá má za sebou už aj posledné tohtoročné podujatie z kalendára 2012, sú preteky automobilov do vrchu. V poradí 13. a 14. podujatie PAV privítala poľská trať Zaluz, na ktorej sa predstavilo takmer 80 jazdcov. Trať dlhá 4 688 metrov patrí vďaka svojmu stúpaniu i „vracákom" k technicky najnáročnejším. Aj tentoraz dala pretekárskej technike dostatočne zabrať, keď priniesla niekoľko havárií či problémov.

Jozef Pisch;1t1u8436-6.jpg

Osem jázd, z toho štyri súťažné, patrili minuloročnému poľskému majstrovi, Mariuszovi Stecovi. Ten svojich fanúšikov v Zaluzi prekvapil novým súťažným vozidlom, ktorým je Škoda Fabia WRC o sile 760 koní. Aj keď ani jemu sa nevyhli problémy a ťažké momenty, keď sa mu napríklad za jazdy otvorila predná kapota, dokázal sa s tým vysporiadať a zajazdiť svoj osobný traťový rekord. Vďaka svojím skvelým časom sa stal víťazom v sobotu i v nedeľu. Po oba dni ho v poradí nasledoval Andrzej Szepieniec, ktorý za ním v sobotu zaostal len osem desatín sekundy. Tretie miesto si v prvý deň vybojoval Aleksander Michalowski a v druhý deň náš Martin Koiš. Napriek tomu, že v sobotu bol Maťo vo výsledkoch o niečo nižšie, nezmenilo to nič na tom, že sa po niekoľkých sezónach snaženia stal absolútnym majstrom v PAV. Zmena v majstrovi nastala aj v Poľsku, kde sa z titulu tento rok teší Tomasz Nagorski. Ten si zajazdil len v prvý súťažný deň a obsadil v ňom štvrté miesto.

Jozef Pisch;1t1u0466-4.jpg

Slovákov nebolo v Poľsku síce veľa, no tí, ktorí tam boli, podali veľmi pekné výkony. Okrem najrýchlejšieho Martina Koiša jazdil veľmi dobre aj Igor Drotár. Ten mal stále živú šancu na titul, no to by musel Maťo Koiš odstúpiť. Nestalo sa tak, a Prešovčan si v rámci majstrovstiev Slovenska vybojoval aspoň titul vicemajstra, keď obsadil v celkovom poradí v Zaluzi siedme a deviate miesto a po oba dni prvé miesto v skupine A. V triede E1 do 2000 veľmi kladne prekvapoval Miroslav Šutľák. Na Romana Barana síce nemal, no porazil Bohumíra Čambálika i niekoľkých ďalších súperov. Darilo sa aj Kolenovi či Kučovi, ktorí vo svojich triedach zvíťazili.

Jozef Pisch;1t1u9148-3.jpg

Štvormesačná sezóna pretekov automobilov do vrchu je tak vo svojom konci. Ostáva už len popriať všetkým pretekárom, aby si počas zimnej prestávky dostatočne oddýchli a nezabudli pripravovať svoje súťažné vozidlá do sezóny 2013.


zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri