Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Koiš je s Fiestou absolútnym majstrom na kopcoch

Monday, 24. 09. 2012 - 14:33, Daniel Mandzi   

Koiš je s Fiestou absolútnym majstrom na kopcoch

Nič nebolo isté do poslednej súťaže Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu, ktoré sa konali v poľskej Zaluži. Po neistom úvode sezóny, kedy ladili formu novej Fiesty, vycestoval Martin Koiš do Poľska len so šesťbodovým náskokom na druhého Igora Drotára.

Tibor Szabosi;co8c6941-2.jpg

Navyše súboj mohol ešte zdramatizovať Poliak Nagorski, ktorý jazdil vybrané preteky našich majstrovstiev a so svojím Subaru bol extrémne rýchly.

Ten dal však prednosť domácemu majstrovstvu a Martinovi Koišovi uľahčil cestu za titulom. V boji o najrýchlejšie auto slovenských kopcov tak viac-menej rozhodla stratégia, hoci išlo sa naplno.

Tibor Szabosi;67c4420.jpg

Komplikované preteky

Prvý súťažný deň na poľskom kopci sprevádzali komplikácie a časté prerušenia, takže posledné autá prešli cieľom už takmer v tme. Martin Koiš strážil len pozíciu Igora Drotára za chrbtom a popri tom ukoristil celkom slušné 6. miesto v absolútnom hodnotení medzinárodných pretekov.

V Medzinárodných majstrovstvách Slovenska v daných pretekoch zvíťazil bývalý rely jazdec a Poliak Beltowski na Subraru. Druhý bol Koiš a tretí Igor Drotár, ktorý síce zaostal v súčte oboch jázd o 14 sekúnd, avšak v pretekoch do vrchu hrdinsky bojuje proti kopcovým špeciálom s rely autom.

Tibor Szabosi;67c4816-1.jpg

Nedeľa potvrdila výsledky

Druhý deň medzinárodných pretekov v Zaluži sa niesol v znamení plynulého priebehu a dobrých výkonov. Naši rivali v boji o absolútny titul si strážili pozície a tomu zodpovedalo aj konečné účtovanie v boji o titul. Martin Koš na Forde Fiesta nahrabal 190 bodov a Igor Drotár na Fabii WRC 171.

Vďaka stále rýchlejším plechovým autám a nevyrovnanej konkurencii formulových vozidiel sa historicky na absolútne prvé miesto dostalo plechové auto z dielne "Koiš Racing". V konečnom účtovaní to znamená aj 10. titul pre Koiša v kategórii 1 a skupine E1.

Tibor Szabosi;co8c5766-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri