Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

KL Racing: „Chalani mi doslova vyrazili dych.“

Tuesday, 12. 06. 2012 - 10:00, Miroslav Majláth   

KL Racing: „Chalani mi doslova vyrazili dych.“

Žilinský KL Racing Team ako sme vás už koncom minulého týždňa informovali zalovil v neznámych vodách a počas uplynulého víkendu sa vybral zbierať nové skúsenosti do slovenského seriálu pretekov automobilov do vrchu. Ich premiéra dopadla lepšie akoby sa dalo čakať. V rámci Moris Cup Jahodná 2012 reprezentovala KL Racing Team trojica jazdcov.  Vlastimil Majerčák spoločne s Tomášom Kukučkom, už ako ostrieľaní kopciari z minulosti, Jozef Jágrik ako benjamínek, ktorý do Košíc cestoval s pocitom, že sa toho o motoristickom športe bude musieť ešte veľa učiť. Celá trojica na vozidlách Mitsubishi.

Tibor Szabosi;co8c0864-10.jpg

Už prvá tréningová jazda naznačila, že bojovať spomínaná trojica nebude iba s konkurenciou, ale ako správny kamaráti, aj sami medzi sebou. Preto nikoho vôbec nevzrušovali výkriky radosti pri vystupovaní z vozidiel a hlásení časov, ale aj informácií „kto koho spravil" v tej ktorej jazde. A bolo úplne jedno, či to bola jazda súťažná, alebo tréningová, v ktorej v podstate o nič nešlo.

Tibor Szabosi;co8c1498-5.jpg

„Po prvej tréningovej jazde som skončil iba necelú pol sekundu za Vlastom. Priznávam, že som sa najskôr aj sám toho času zľakol, ale v tom momente mi bolo zároveň aj jasné, že už asi nárok na najnovšie pneumatiky ako začiatočník v tíme nebudem mať," vysvetľoval už po prvej tréningovej jazde so smiechom Jožo Jágrik. V pretekoch nakoniec z toho v sobotu bolo piate miesto v skupine A, v nedeľu však Jožo zo seba striasol ostýchavosť a naplno sa pustil bojovať proti oveľa ostrieľanejším konkurentom. Vyplatilo sa, v prvej súťažnej jazde z toho síce bolo až štvrté miesto v skupine A, v druhej, na vode však dosiahol druhý najrýchlejší čas, čo ho samozrejme okamžite katapultovalo na konečné druhé miesto v skupine A, ale aj triede A nad dva litre. „Ja tomu stále neverím. Na tej širokej časti trate to poriadne šmýkalo, potom som však vošiel do toho lesa a úzkeho bolo to super. Neviem, asi mi viac pasuje úzka cesta. Fakt to ešte v tomto momente neviem vyhodnotiť. Dolu sa mi to zdalo úplne stratené, ale teraz je to dobré. Bolo to fakt super," zhodnotil svoju poslednú jazdu Jozef Jágrik, ktorý stále nechcel uveriť že dojazdil na druhej priečke.

Tibor Szabosi;67c0056.jpg

Vlastimil Majerčák. Meno späté s motoristickým športom už dlhé roky. V rámci minuloročných pretekov na Jahodnej mu v absolútnom poradí patrila najskôr siedma, počas druhého súťažného dňa dokonca šiesta priečka. Samozrejme s ním museli súperi počítať medzi najrýchlejšími aj v tom aktuálnom. „Nebol to celkom dobrý deň. To neustále zdržiavane ma dosť hnevalo a najskôr som sa nevedel dostať do tempa. Potom začalo chvíľu pršať, potom zase svietilo slnko a samozrejme ja som vždy na potvoru obul presne opačne. Navyše sme skúšali rôzne nastavenia auta, ktoré kvôli premenlivému počasiu tiež nesedelo. Ak to všetko spočítam dohromady, nakoniec môžem byť spokojný so štvrtým miestom v N-kách," povedal po sobotňajších pretekoch Vlasto Majerčák. V nedeľnom raňajšom jedinom tréningu druhého dňa podujatia Moris Cup Jahodná 2012 dosiahol Vlasto tretí najrýchlejší čas v skupine. V prvej ostrej jazde to bolo štvrté a v poslednej, čiže druhej súťažnej jazde na vode zásluhou nevyhovujúcich pneumatík to bol až siedmy najlepší čas. V súčte to pre Vlasta Majerčáka znamenalo piate miesto v skupine. „Tak dnešný deň nebol ten správny. V poslednej jazde som chcel zaútočiť na kolegu Tomáša Kukučku, ktorý bol necelú sekundu predo mnou, samozrejme tesne pred mojim štartom začalo pršať a bolo vymaľované. Nebyť tohto premenlivého počasia myslím, že by to bolo určite lepšie," dokončil Vlastimil Majerčák.

Tibor Szabosi;67c9462.jpg

S podstatne lepšími pocitmi odchádzal z jahodnej Tomáš Kukučka. Ten si už v sobotu odniesol z vyhlásenia víťazov dvojicu pohárov za tretie meisto v skupine N, ale aj triede N nad dva litre. „S dnešným výsledkom som celkom spokojný. Spravil som počas jazdy kopu chýb a fakt sa mi po dvoch absolvovaných rally súťažiach zdalo, akoby som kopce v minulosti nikdy nejazdil. Je to tu o čistej stope a určite je kde zlepšovať. Bolo to skvelé," neveriacky nad svojim umiestnením krútil hlavou Tomáš Kukučka v sobotu podvečer. Nedeľné ráno vyzeralo tak, že sa Tomáš dobre vyspal. V tréningovej jazde totiž zajazdil najrýchlejší čas z celej skupiny N. V prvej ostrej jazde to síce nakoniec bola tretia priečka, v druhej sa však opäť vytiahol a dojazdil na druhom mieste. Súčet časov z dvoch súťažných jázd pre Tomáša opäť znamenal prídel rovnakej dvojice pohárov ako v sobotu, čiže za tretie miesto v skupine N, ale aj triede N nad dva litre. „S výsledkom som veľmi spokojný. Napriek tomu som nemal dobre zvolené pneumatiky, dážď totiž prišiel možno o päť minút skôr ako mal. V momente ako som išiel na štartovú čiaru začalo pršať a pršalo až sem hore. Tak som iba pomaly vrkal a všetko išiel bokom. Na slicku sa na vode jednoducho ísť nedá. Chvalabohu to dobre dopadlo a som tu," zhodnotil svoju druhú súťažnú jazdu Tomáš Kukučka.

Tibor Szabosi;67c9781.jpg

Na pretekoch síce chýbal manažér KL Racing Teamu, Marek Lokaj, neskôr nám však povedal: „Na pretekoch som nebol, mal som iné pracovné povinnosti, ktoré mi to nedovolili. Keď som však zbadal výsledky, poviem pravdu vyrazilo mi to jednoducho dych. S takýmto umiestnením chalanov, som pri stodvadsať pretekároch na Jahodnej jednoducho nepočítal. Veľmi ma prekvapili a som im za to vďačný, takéto prekvapenia ja môžem. Chlapci gratulujem a ďakujem za skvelú reprezentáciu teamu."

Na členov KL Racing Teamu teraz čaká krátky oddych a už o necelé tri týždne ich výkony budeme sledovať opäť v rámci rally súťaží, na treťom podujatí slovenského šampionátu v rally v Lubeníku.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri