Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

CMM Media sport aj z Jahodnej víťazne

Tuesday, 12. 06. 2012 - 09:19, Miroslav Majláth   

CMM Media sport aj z Jahodnej víťazne

Po víťazstve na Rally Tríbeč pribudli po podujatí Moris Cup Jahodná ďalšie poháre do vitríny CMM Media sport ďalšie víťazné poháre. Historicky prvý štart v rámci slovenského šampionátu pretekov automobilov do vrchu dopadol pre CMM Media sport tím lepšie, ako by pred štartom ktokoľvek z tímu očakával. Tomáš Ondrej premenil svoj výkon v rámci uplynulej soboty a nedele na ďalšie výnimočné umiestnenie.

Tibor Szabosi;co8c0193-3.jpg

V sobotných pretekoch, ktorých výsledok určila iba jediná súťažná jazda, patrilo Tomášovi Ondrejovi a jeho Mitsubishi Lancer EVO IX druhé miesto v rámci skupiny N, ale aj triedy N nad dva litre. Od víťazstva ho pritom delili iba necelé dve sekundy. „Škoda, že sa z dôvodu nestíhania časového harmonogramu nestihli odjazdiť dve súťažné jazdy. Určite by som sa pokúsil ešte zrýchliť. Aj druhé miesto je v konečnom dôsledku dobré, veď som bojoval v triede šiestich vozidiel. Z nich boli navyše celkovo štyri pripravované u nás v dielni a tak môžem zodpovedne vyhlásiť, že boli všetky rovnako pripravené a hociktoré tak mohlo bojovať o víťazstvo. Úspech si tak o to viac vážim," ozrejmil situáciu po pretekoch v sobotu večer Tomáš „Srnka" Ondrej.

Tibor Szabosi;67c9790.jpg

V nedeľu strácal Srnka na prvé miesto po prvej súťažnej jazde na vedúcu priečku iba pol sekundy a tak bolo jasné, že v druhej sa bude snažiť určite zrýchliť a pobiť sa o víťazstvo. Navyše pred samotným štartom začalo pršať. Niektorí jazdci s prezúvaním na mokré pneumatiky otáľali, Srnka však jednal a okamžite prezúval. Táto taktika sa ukázala ako správna. Po prejazde cieľovou fotobunkou na Tomášovom konte svietil takmer o deväť a pol sekundy lepší čas proti konkurencii. Tomáš a samozrejme aj CMM Media sport tak mohli začať oslavovať spoločné víťazstvo v skupine N a triede N nad dva litre. „Dobrý víkend, ale nečakali sme to. Samozrejme sme sem prišli s cieľom zabojovať, nakoniec sme však mali šťastie, že sme stihli pred štartom na poslednú chvíľu prezuť mokré pneumatiky. To nám prinieslo víťazstvo. Som spokojný, určite bude spokojný aj tím. Navyše ma teší, že všetkých päť áut, ktoré sme na tieto preteky pripravovali odjazdilo všetky jazdy bez akýchkoľvek problémov. Jediné čo neposlúchalo, bolo počasie a s ním spätá pneumatiková lotéria," dodal spokojný Tomáš Ondrej.

Tibor Szabosi;67c9472.jpg

Druhým jazdcom tímu bol Pavol Horňák, ktorý sa pretekov automobilov do vrchu zúčastnil v živote absolútne prvý krát. Stalo sa tak v spolupráci s ex-Bérešovou Ladou, ktorú si iste všetci diváci dobre pamätajú z minulosti, keď ich poriadne širokými prejazdmi zabával Jozef Béreš mladší. Samozrejme, Paľo išiel vo svojich prvých pretekoch o poznanie opatrnejšie ako voľakedy jazdil Ďodi.

Tibor Szabosi;67c9745.jpg

„Raz som si vyskúšal s Bérešom starším Rally Uherský Brod ako spolujazdec, následne prišiel Pražský Ralysprint a takto pomaly som sa dostal aj k jazdeniu. Nasledovalo odkúpenie tejto „Žigi" ako Ladu volá Jóži a teraz prvé preteky. Samozrejme som dával poriadny pozor, nehľadel som na dosiahnutý čas a hlavne som tomuto peknému autu nechcel nejako ublížiť. Mojim plánom je absolvovať v rámci tohtoročnej sezóny celý majstrovský seriál pretekov automobilov do vrchu,"
povedal nám o svojej novej záľube, ale aj plánoch do sezóny Pavol Horňák.

Tibor Szabosi;co8c1072-6.jpg

„Samozrejme som spokojný. Srnka ma rovnako ako v Topoľčanoch víťazstvom prekvapil, za čo mu samozrejme ďakujem. Chcel by som poďakovať aj celému tímu, chlapcom mechanikom a všetkým čo boli s nami, všetko fungovalo perfektne, na jednotku s hviezdičkou. Ďakujem," veľmi jednoducho zhodnotil záverom manažér CMM Media sport Martin Markovič.

Tibor Szabosi;67c9776.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri