Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Raikkonen ukázal, prečo je posledným šampiónom Ferrari

Tuesday, 26. 07. 2016 - 08:24, Ľuboš Kašický   

Raikkonen ukázal, prečo je posledným šampiónom Ferrari

Len nedávno Maranello potvrdilo Raikkonena aj na ďalšiu sezónu a povzbudený Fín znova ukázal svoju silu.

V nudných pretekoch na Hungaroringu bol fínsky pilot Ferrari jediným, ktorý preteky oživil. Kimi po nevydarenej kvalifikácii štartoval zo štrnástej pozície, no relatívne rýchlo sa na trati, kde sa ťažko predbieha, dostal do TOP5.

kimi1-2.jpg

Tam ho zastavil až súboj s mladým Maxom Verstappenom, ktorý využíval nielen svoju dravosť a silu redbullu, ktorému „kľukatá maďarská klobása" sedela. „Minimálne dvakrát sa nebránil korektne," sťažoval si Raikkonen a tím Ferrari žiadal riaditeľa pretekov, aby sa na to pozrel. „Myslíme si, že všetci videli, že Max blokoval Kimiho dvakrát," tvrdil Arrivabene, pričom všetci vieme, že pravidlá umožňujú obranu iba raz. „Musíme však vyhrať na trati a nie papierovo," dodal rozladený šéf Ferrari.

kimi3.jpg

Rozbehnutý Kimi by sa zjavne po predbehnutí Verstappena ešte v poradí posúval ďalej dopredu, ale Holanďan mal iný názor. Fanúšikov však Kimi Raikkonen znova nesklamal. Svojou dravou jazdou dokonca poškodil predné krídlo svojho Ferrari, keď išiel v 57.kole doslova na krv. „Mal som veľmi dobré auto, no v kvalifikácii sme sa zasekli v druhej desiatke odkiaľ bolo ťažké pomýšľať na lepší výsledok. Štart sa podaril a všetko išlo dobre, až kým som nenarazil na Maxa, ktorý sa nebránil korektne. Za daných okolností sme však dosiahli maximum," skonštatoval Raikkonen v cieli a my sa môžeme tešiť, že prebudený Iceman nám aj v Nemecku ukáže svoje majstrovstvo.

kimi2.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri