Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kevin Abbring mení spolujazdca

Wednesday, 01. 02. 2012 - 17:46, Katarína Ďurecová   

Kevin Abbring mení spolujazdca

Nečakaná informácia prišla z Holandska - Kevin Abbring sa rozchádza so spolujazdkyňou Larou Vanneste a jeho novým spolujazdcom bude skúsený Frederic Miclotte.

„Táto sezóna bude jednou z rozhodujúcich v mojej kariére. Volkswagen si ma vybral do svojho juniorského programu a to i napriek tomu, že s majstrovstvami sveta v rally nemám,v porovnaní s ostatnými mladými posádkami, skoro žiadne skúsenosti . Moja spolupráca s Larou bola výborná, dokázala sa na všetko neskutočne rýchlo adaptovať. Rád by som jej poďakoval za spoluprácu a som si istý, že v budúcnosti toho ešte veľa dokáže", vyjadril sa 23-ročný Kevin Abbring na adresu svojej bývalej spolujazdkyne Lary Vanneste, ktorá je ešte o dva roky mladšia.

Vladislav Maschl;dsc-2457.jpg

Abbring však pokračuje ďalej: „Na druhú stranu - musím byť úprimný. Šanca, akú som v tejto sezóne dostal, sa už nemusí nikdy zopakovať a tak chcem urobiť maximum preto, aby som zo seba vydal to najlepšie. Preto vedľa seba potrebujem niekoho skúseného, kto má dokáže viesť a kto má čo najviac skúseností. Rozhodol som sa spolupracovať s Fredericom Miclottom", zdôvodňuje túto náhlu zmenu spolujazdca Abbring. Frederic Miclotte má 38 rokov a v minulej sezóne sme ho mohli vidieť navigovať Dennisa Kuipersa vo WRC a Freddyho Loixa v IRC a v belgickom šampionáte.

Frederic Miclotte povedal: „Motivuje ma možnosť pomôcť mladému jazdcovi v majstrovstvách sveta a verím, že z nás bude dobrý tím. Je mi ľúto Lary, s ktorou sa dlho poznáme, ale tieto veci sa niekedy proste stávajú. Rád by som sa poďakoval Dennisovi Kuipersovi a Freddymu Loixovi za fantastické časy, ktoré sme spolu zažili. Obaja sú jazdci, ktorí mi v mojej kariére veľmi pomohli a ja som vďaka nim mohol nazbierať veľa skúseností. Teraz sa už teším na novú výzvu."

Tibor Szabosi;co8c9047-3.jpg

Abbring s Miclottom sa najbližšie objavia na Rally Sweden, kde však štartovať nebudú, ale iba absolvujú zoznamovacie jazdy. Súťažný debut ich čaká na mexickej rally, kde Abbringa opäť uvidíme za volantom Škody Fabia S2000 tímu Volkswagen Motorsport.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri