Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kazarkovci odchádzali zo Slovakia Ringu s víťazstvom, ale aj sklamaní

Tuesday, 11. 06. 2024 - 15:47, Miroslav Majláth   

Kazarkovci odchádzali zo Slovakia Ringu s víťazstvom, ale aj sklamaní

Seriál Renault Clio Cup pokračoval tretím kolom v rámci seriálu Eset V4 Cup na Slovakia Ringu a na štarte nemohli chýbať ani bratia Tomáš a Marko Kazarkovci jazdiaci na vozidlách Renault Clio Cup VI.

 

Tibor Szabosi

Ešte skôr ako vôbec preteky na Slovakia Ringu odštartovali, konalo sa v Prahe otvorenie iného podujatia a to Rally Dakar 2025. Ako všetci vieme, rodina Kazarkovcov je s touto legendárnou súťažou už niekoľko rokov pevne spätá a tak Kazarka Team bol na toto otváranie Dakaru pozvaný. Ten využil túto príležitosť po svojom a do Prahy doviezol aj ocenenie Kazarka Teamu pánovi Kalinovi za tridsať rokov na Dakare.

Kazarka Team

„Pepo Kalina bol členom našej tatrováckej posádky v rámci Rally Dakar 2023, kde sme spolu brali ocenenie za tretie miesto v classic-och. Ďalší Dakar v roku 2024 mal byť jeho už tridsiatym a opäť mal štartovať so mnou. Žiaľ ja som mal zdravotné problémy a tak sa štart odložil o rok, tak sme vyžili príležitosť na odovzdanie nášho poďakovania Pepovi,“ vysvetlil Rado Kazarka.   

Kazarka Team

Samozrejme po tomto „otvorení Dakaru“ nasledoval rýchly presun domov ešte rýchlejší na Slovakia Ring, ktorý sa medzitým poriadne zapĺňal. Množstvo štartujúcich totiž prilákalo na Slovakia Ring aj veľké množstvo fanúšikov automobilového športu. Bodaj by aj nie, veď sledovať na jednom mieste európsky šampionát ťahačov, Eastern TCR Europe, Eset V4 Cup a Renault Clio Cup to nie je len tak. A práve v rámci posledného menovaného seriálu sa divákom predstavila aj dvojica slovenských jazdcov, bratia Tomáš a Marko Kazarkovci. Oboch pritom čakala dvojica pretekov, prvé v sobotu, druhé v nedeľu.

Tibor Szabosi

Na tie sobotňajšie nastupovali Tomáš a Marko s rozdielnymi pocitmi. Zatiaľ čo Tomáš vybojoval na predchádzajúcich pretekoch na rakúskom Red Bull Ringu jedno druhé a jedno štvrté miesto, Marko po technickej poruche rozbil Clio ešte pred samotným štartom pretekov. To sa samozrejme odrazilo aj na psychike iba šestnásť ročného jazdca, čo bolo v sobotňajších pretekoch aj vidno. Starší Tomáš, ktorý nastupoval do pretekov bez tohto bloku sa v cieli tešil nielen z víťazstva, ale aj deviateho miesta absolútne.

Kazarka Team

„Nemôžem tomu ani uveriť, že sa mi to takto podarilo zajazdiť. Bol to súboj o tom, že kde sa mi podarí posunúť hranicu toho auta, ale aj tú moju psychickú kde tomu ešte verím a nájsť tie limity v mojej hlave. Niečo sa mi dnes podarilo posunúť, ale ešte to chce nejaké preteky a nejaké ďalšie posúvanie. Ale bolo to super, som nadmieru spokojný,“ zhodnotil v sobotu po víťazných pretekoch Tomáš Kazarka.

Tibor Szabosi

V nedeľu sa obaja bratia postavili na štart ďalších pretekov Renault Clio Cup, pričom už od začiatku bolo jasné, že nielen Tomáš ide do nich naplno, ale aj Marko sa už zo spomínanej nehody oklepal a vzájomných súbojov sa vôbec nebojí. Všetko prebiehalo presne podľa plánov Kazarka Teamu. Teda až do momentu keď do konca pretekov ostávali približne štyri minúty. Vtedy Tomáš jazdiaci na čele triedy Renault Clio IV pri predbiehaní súperov schytal ranu od jedného z poľských jazdcov. Tá ho dramaticky poslala mimo trať do štrku, odkiaľ už nebolo návratu. Z tejto trmy vrmy najlepšie vyšiel Marko Kazarka, ktorý nakoniec skončil hodnotení Renault Clio Cup IV na prvom mieste.

Tibor Szabosi

„Boli to zaujímavé preteky. Mal som šťastie, že mňa nejaké ťukance od súperov obišli. Hlavne som rád, že Tomáš to nepekné vystrelenie z trate ustál na kolesách, bez akéhokoľvek zranenia. Takéto havárie sa stávajú, len po pozretí videa si myslím, že to nebolo celkom férové,“ doplnil spokojný Marko Kazarka.

Ďalšie preteky seriálu Renault Clio Cup sa budú konať až o dva mesiace na okruhu v Moste.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri