Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Katriňák vymenil motorku za terénne auto

Tuesday, 21. 08. 2012 - 14:15, T. Szabosi   

Katriňák vymenil motorku za terénne auto

Jaroslav Katriňák, bývalý slovenský pretekár Rely Dakar si cez podujatie ESET RACING WEEKEND v areáli Slovakia Ringu zaspomínal na adrenalín z južnej Afriky. Aj keď by sa na pretekársku dráhu chcel raz vrátiť, nevie či sa mu to ešte podarí. Práve preto prišiel do areálu Slovakia Ring vyskúšať si jazdu na off- road dráhe. Priznal, že bol prekvapený z adrenalínu, ktorý zažil.

Jaroslav ocenil kvalitu, ale aj náročnosť areálu. „Človek má pocit, že sa ide prevrátiť. Je tu krátky, ale veľký kopec, až sa auto dostane do riadneho náklonu. Určite to pomôže ľuďom, ktorí majú autá do terénu a zvyknú si tu na sklon, aby vedeli, že sa to dá prejsť".
Na adrenalín pri športe sa dá ľahko zvyknúť a keďže teraz Jarovi chýba, vyhľadáva alternatívy pretekov. Na motorke chodí často jazdiť na miesta, kde si môže vychutnať ťažko zjazdné terény. V areáli však motorku vymenil za veľké terénne auto. „V prejazde kopcom som po dlhom čase zažil správny adrenalín v krvi," pochvaľoval si Jaroslav.

dsc-3743.jpg

Azda ešte viac ako Jarovi, sa off- road zapáčil jeho synovi, sedemročnému Jarovi mladšiemu. Ten by sa do areálu určite rád vrátil. Malý Jaro pokračuje v otcových stopách a už vie jazdiť na motorke. Hrdo sa pochválil, že ako jediný medzi spolužiakmi má túto skúsenosť. Jaro naňho však netlačí. „Je ešte primalý na to, aby sa lámal. Úplne stačí, keď začne v desiatich alebo dvanástich."

Po troche adrenalínu Jaro presedlal do Centra bezpečnej jazdy so školou šmyku, ktoré sa tiež nachádza v areáli Slovakia Ring. Podľa Jara je kurz veľmi užitočný, pretože si každý vodič môže prakticky skúsiť, ako udržať auto pod kontrolou. Aj on sám, skúsený vodič otestoval, aké sú jeho schopnosti, čo ocenil najmä kvôli blížiacej sa jeseni. „Jeseň je dobrým dôvodom zopakovať si základné spôsoby, ako zvládnuť krízové situácie na ceste. Dúfam však, že tieto skúsenosti na bežných cestách nebudem potrebovať. V teréne mi adrenalín bohato postačí," zavtipkoval Jaro na záver.

dsc-3755.jpg

Pre viac informácií navštívte stránku www.slovakiaring.sk

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravené Centrum bezpečnej jazdy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri