Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Julo Konček na Cene Slovenska

Friday, 24. 08. 2007 - 08:28, T. Szabosi   

Julo Konček na Cene SlovenskaTohtoročná Cena Slovenska priniesla pre náš tým prvú okruhovú trofej ako pre jazdca Jula Končeka tak aj pre našu VECTRU. V sobotňajšom meranom tréningu si Julo vybojoval v divízii D4 – 2000 4 miesto na štarte, keď pred ním stála trojica v zložení Marek Ďurovkin, Filip Sládečka a Karolina Czapka z Poľska, ktorí dosiahli v meranom tréningu o niečo lepšie časy. Počas 12 kôl Julo dlho krúžil na 4 pozícii, avšak v predposlednom kole sa pred neho dostal Z. Mikuláško na oktávii. Julo doplatil tak troška na okruhovú neskúsenosť, pretože trojica jazdiaca pred ním si urobila náskok a Julo šetril svoju VECTRU, hlavne prevodovku a iba si udržiaval odstup od svojich prenasledovateľov. Vôbec nepočítal s tým, že z posledného miesta štartujúci Mikuláško si drzým spôsobom jazdy vydláždi cestu až na 4 priečku a stupeň víťazov v rámci MSR.



Vzhľadom k tomu, že Cena Slovenska 2007 sa započítavala aj do MSR, MČR a Zóny Strednej Európy konkurencia bola dosť zaujímavá. V nedeľu pribudli do štartového poľa 2 veľmi silné vozy z Čiech – Martin Novotný na svojom vozidle OPEL SPEEDSTER a Martin Forman na vozidle AUDI A4 STW, ktorí ovládli merané tréningy. Julo po rozobratí prevodovky po sobote sa pohrával s myšlienkou neštartovať, nakoľko zubová spojka medzi prvým a druhým prevodovým stupňom sa zničila. Na štart meraného tréningu Julo nastúpil s tým, že „ide skúsiť“. 6 dosiahnutý čas ho potešil ako aj fakt, že štart je letmý a aj bez možnosti zaradenia jedničky sa pohne na dvojku. Nedeľňajšie preteky najprv opustil ako prvý po kolízii Marek Ďurovkin a po ňom aj na čele jazdiaci Martin Novotný, ktorému však k vypadnutiu evidentne pred zrakmi všetkých divákov a traťákov pomohol drzo jazdiaci Zdeno Mikuláško, ktorý ho na cieľovej rovine v zátačke trafil priamo do boku jeho vozidla.



V nasledujúcom kole mal nepríjemnú havárii Martin Jezerčák, na trať vyšiel SAFETY CAR, ktorý odkrúžil na čele 3 kolá a následne boli preteky predčasne ukončené. V cieli výsledkami zamiešali protesty voči víťazovi Z. Mikuláškovi, ktorého komisári nakoniec potrestali 40 sec. penalizáciou. Víťazom sa stal M. Forman pred poľskou pretekárkou K. Czapkou a Mikuláškom. Za víťaznou trojicou skončil Julo so svojou VECTROU a v rámci hodnotenia MSR získal trofej za 2. miesto, ktorá bola zároveň jeho prvou okruhovou v doterajšej Julovej kariére. V dieslovej triede po oba dni vyhral suverénne Marian RAJNOHA a v najsilnejšej divízii D4 +2000 zvíťazil v sobotu Václav NIMČ a v nedeľu Antonín CHAROUZ obaja na veľmi silných Mercedesoch špecifikácie DTM.

Kvôli problémom s prevodovkou sa tým nepredstaví na Ostrej Lúke.

Výsledky z pretekov nájdete na www.cenaslovenska.sk


Miriam Matejzelová
JUKO & Company Racing Scuderia
www.juko.rs.szm.sk

















Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri