Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Johan Kristoffersson do WTCR

Saturday, 22. 12. 2018 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Johan Kristoffersson do WTCR

Medzinárodne ho poznáme ako majstra sveta FIA World Rallycrossu, no on je aj škandinávskym šampiónom v cestovných vozidlách! Teraz vyštartuje vo Svetovom pohári.

 

Jedenásť podnikov z dvanástich vyhral v tejto sezóne WRX čerstvý tridsiatnik (6.12.1988) zo švédskeho mesta Arvika, Johan David Kristoffersson! Syn bývalej švédskej pretekárskej hviezdy, Tommy Kristofferssona, má za sebou už škandinávsky šampionát cestovných vozidiel, kde mimochodom znova zvíťazil aj v tomto roku!

vwlo03.jpg

Posledné dva roky však dominuje svetovému relykrosu, kde s Petterom Solbergom stvorili dokonalý víťazný tím PSRX Volkswagen Sweden. Jazdilo sa na Volkswagene Polo R s polotovárenskou podporou. Nečudo, že teraz prišlo logicky ďalšia výzva. Kristoffersson sa v druhej sezóne nového Svetového pohára cestovných vozidiel (WTCR) predstaví v tíme Sebastien Loeb Racing. A ako inak, než za volantom Volkswagenu Golf GTI TCR.

vwlo01.jpg

Podľa nových pravidiel, ktoré vstupujú do platností v sezóne 2019, môže jeden tím nasadiť iba maximálne dve vozidlá a značka môže podporovať maximálne dva súťažné tímy. Teda nasadí iba štyri vozidlá! Na Volkswagenoch bude v sezóne 2019 jazdiť Loebov tím, ktorý s nemeckou značkou predlžil zmluvu. V tíme zostávajú Angličan Rob Huff a Maročan Mehdi Bennani, ktorí spolu v tejto sezóne vyjazdili tri víťazstvá. Teraz sa k ním pripojí aj Johan Kristoffersson. Bude za volantom štvrtého, zatiaľ neobsadeného volkswagenu sedieť samotný Loeb? Necháme sa prekvapiť.

vwlo04.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri