Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

JMP RACING TEAM - V novej sezóne nová posádka.

Tuesday, 04. 05. 2010 - 15:13, T. Szabosi   

JMP RACING TEAM - V novej sezóne nová posádka.

V novej sezóne 2010 nastali zmeny v posádke JMP RACING TEAMU. K Máriovi Csentemu prisadol do závodného špeciálu Subaru Impreza nový navigátor Marián Hrinko. Prvý pretek seriálu MSR 2010 v Egri žiaľ z technických príčin nevyšiel, o to s väčšou chuťou sa nová posádka chystala na XVII Rally Prešov 2010.

Mário Csente :  Veľmi sa teším na rally, a som rád, že to bude kratšia rally. So spolujazdcom sa musíme v prvom rade zohrať aby sme mohli podať dobrý výkon.
Marián Hrinko: Zatiaľ som nesedel v tak výkonnom aute, dúfam že to zvládnem a Mário bude so mnou spokojný. 

Tibor Szabosi;co8c6318-1.jpg

Na rally Prešov naplánovali organizátori 3 polookruhové skúšky, ktoré sa na prvý pohľad zdali ľahké, obhliadka trate však ukázala že to nebude prechádzka ružovou záhradou. Csente s Hrinkom mali necelý deň na to, aby zosúladili rozpis síce kratších ale náročných rýchlostných skúšiek. V poobedňajších hodinách, po ukončení obhliadky trate posádka sadla do „ostrého" auta s cieľom otestovať ako sa im bude sedieť, po krátkom čase nám však zamrzol úsmev na tvári. Do servisnej zóny sa vrátili s „divnými zvukmi zo zadnej časti auta" a tečúcim olejom z prevodovky. Mechanici si vyhrnuli rukávy a o chvíľu bola prevodovka von. Za pomoci ostatných Subaristov, ktorí ochotne prišli poradiť pomôcť bol odhalený zradný simering, ktorý prepúšťal olej. Vzhľadom na pokročilú hodinu neostávalo nič iné len zavolať domov a požiadať o pomoc a dovezenie náhradného tesnenia. Kedže Komárno od Prešova nie je na skok, mechanici mali možnosť krátkeho oddychu a v skorých ranných hodinách už ležali pod autom a odstraňovali poruchu.

Tibor Szabosi;co8c4379.jpg

Sobotňajšie ráno sľubovalo slnečný deň a my sme sa zobúdzali s sms : auto je OK. S novou dávkou entuziazmu sme sa ponáhľali do servisu kde to už krásne vrelo rally atmosférou. Do prvej rýchlostky - RS Prešov sme nastupovali s rešpektom podarilo sa nám zajazdiť 11 absolútny čas , žiaľ nášmu autu sa po zimnom spánku moc nechcelo a tak vypovedalo pre zmenu servo . S veľkou fyzickou námahou sme došli ďalšie dve RS a mechanici v servise zatiaľ rozmýšľali čo sa dá vymyslieť. My sme zas zvažovali či pokračovať v súťaži. Po 20 min. servise a zásahu mechanikov sme sa rozhodli pokračovať v preteku a dúfali sme, že Máriova kondička bude stačiť na teraz už oveľa zradnejšiu a náročnejšiu trať kde každá zákruta priam bolela. Do servisu sme sa po druhom kole vracali na 10 mieste absolutne a 3 mieste v triede N4, kde pred nami boli Hadik a Orsák . S vypätím posledných síl sme absolvovali posledné dve RS kde sa opäť išla RS Prešov - mestsky okruh s časťou slalomu ktorá nám dala veľmi zabrať. Boli sme však naozaj šťastní , že sa nám podarilo dostať sa do cieľa Rally Prešov na 10 mieste absolútne a tretí v triede N4.

Tibor Szabosi;co8c5110-1.jpg

Dojmy posádky :

Mário Csente : Trate sú na prvý pohľad ľahké ale zdanie klame, s Marianom sme si sadli a určite sa teším na ďalšiu spoluprácu . Pretek inak super, len ma mrzí že sa stále potýkame s technickými problémami. Atmosféra je v Prešove perfektná veľa fanúšikov na rampe aj pri tratiach.

Marián Hrinko : Ešte nikdy som nediktoval tak aby som letel vo vzduchu, to bol adrenalín. Až teraz som pochopil aký je dôležitý dobrý rozpis.

Tibor Szabosi;co8c6681-1.jpg

Chceme sa poďakovať všetkým ktorí sa priamo aj nepriamo podielali na tom aby sme došli do cieľa . Našim mechanikom, sponzorom, ľudom ktorí priniesli tesnenie do Prešova, fandom ktorí nás podporovali a tiež organizátorom za pekne pripravenú súťaž. Tešíme sa na ďalšie podujatie MSR ktoré bude v okolí Salgotarjánu a Rimavskej Soboty ktorá je domovom Mariana Hrinka . Držte nám palce.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri