Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Je Dakar napádaný odôvodnene?

Wednesday, 10. 10. 2007 - 05:35, Andrej Haverda   

Je Dakar napádaný odôvodnene?

Na dve tohtoročné úmrtia (juhoafrický motocyklista Elmer Symons zahynul v dôsledku pádu a ďalší jazdec dvoch kolies Francúz Eric Aubijoux skonal po zástave srdca) opäť zareagoval vatikánsky denník L’Osservatore Romano, ktorý Dakar nazval krvavým, nezodpovedným, násilným a cynickým pokusom rozširovať západné hodnoty a chute do rozvojového sveta:

;elmes2.jpg

„Rallye má pramálo spoločného so zdravým športovým súperením. Krvavá cesta zvyšuje počet svojich obetí z roka na rok. Jej stopa, ktorá sa každoročne predlžuje, len podčiarkuje násilnú vložku, ktorá sprevádza každý pokus o šírenie západných hodnôt a spôsobu života,“ uvádzalo sa v článku.

;elmes1.jpg

„Sú to cynické preteky, ktoré ignorujú realitu v krajinách, cez ktorú prechádzajú autá, motocykle alebo aj kamióny. Nechávajú za sebou spúšť, ktorá len demonštruje bezohľadnosť celých pretekov.“

;eric aubijoux.jpg

Dakar sa do hľadáčika pápežskej stolice nedostal po prvýkrát. Už v roku 1988 si Vatikán na adresu tejto rallye neodpustil poznamenať že ide o „vulgárnu demonštráciu moci a bohatstva na miestach, kde ľudia stále umierajú od hladu a smädu“. PANA, tlačová agentúra so základňou v Dakare uviedla, že tri úmrtia pri desiatom ročníku boli „bezvýznamné pre priebeh preteku“.




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri