Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Je čas vypustiť šelmu * pridané video

Friday, 02. 10. 2009 - 09:45, T. Szabosi   

Je čas vypustiť šelmu  * pridané videoKonečne je aj na Slovensku miesto, kde môžete popustiť uzdu koňom pod kapotou. Na plnohodnotnom pretekárskom okruhu si užijete extra dávku adrenalínu z neobmedzenej jazdy, vzrušenie z rýchlosti a nekonečnú slobodu.

Slovakia Ring, špičkové výcvikové zariadenie pre motoristov, prináša jedinečnú šancu zdokonaliť svoje vodičské schopnosti, vyskúšať si rýchlu jazdu, precvičiť techniku alebo si len jednoducho vychutnať radosť zo slobody za volantom. Motocykloví nadšenci rovnako ako majitelia automobilov s vysokým výkonom určite ocenia unikátny priestor na skúšanie limitov svojich „tátošov“ a výnimočnú príležitosť zažiť pocity profesionálov pri skutočných pretekoch. Pretekárske tímy a agentúry zase získali ideálny priestor na organizáciu kvalitného podujatia z každej stránky.



Týmito slovami a predstavením partnerov bol včera predstavený prvý slovenský multifunkčný okruh s príznačným názvom Slovakiaring. Záštitu nad okruhom prevzal predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš. Investormi Slovakiaringu sú súkromné spoločnosti Kayak a Tradeform Finance Limited ktoré predpokladajú návratnosť investície do ôsmych až desiatich rokov. Okruh sa náchádza 36 km od Bratislavy v tzv. zrážkovom tieni, čo znamená že sa jedná o oblasť so skoro celoročným využitím - vysvetľuje generálny riaditeľ  Pavel Čulík.

Ladislav Šnegoň, ktorý zastáva funkciu športového riaditeľa, označil okruh za výnimočný. Umožňuje skombinovanie až šiestich variánt trati a to všetko s možnosťou jazdy v oboch smeroch, takže výsledné číslo je až dvanásť alternatív trati od 2,632 km do 5,922 km, kde sa myslelo aj na bezpečnostné prvky pre obojsmernú jazdu. "Celú trať monitoruje 32 kamier, je to vylepšená kópia systému, ktorý je používaný na Hungaroringu" informuje nás športový riaditeľ a dodáva že na okruhu budú merané tri medzičasy.

Tibor Szabosi;1t1u0347.jpg

Prvý neoficiálny rekord na najdlhšej trati má čas 2:08 min.

Nechajme ale zaznieť slová akými sa Slovakiaring charakterizuje na stránkach www.slovakiaring.sk.



Dravo a nespútane!


A pritom bezpečne. Skúsenosti robia dobrého šoféra, preto otvárame bránu k ovládnutiu sily skrytej pod kapotou.

Každým dňom počet vozidiel v cestnej premávke na Slovensku narastá a s nimi pribúda aj nešťastí na cestách. K najčastejším príčinám dopravných nehôd patrí nedokonalý odhad šoférskych schopností a nesprávny spôsob jazdy. Mnohí vodiči si na cestách radi testujú svoju divokú stránku, no v nečakanej situácii nevedia reagovať. Nedokážu predvídať, čo s autom urobí prudké myknutie volantom či ostré dupnutie na pedál a ohrozujú nielen seba, ale aj iných.

Tibor Szabosi;img_0006.jpg

Slovakia Ring je ideálnym miestom, kde sa môžete naučiť svoje auto ovládať, zlepšiť si svoje vodičské schopnosti, otestovať reakcie svojho auta či motocyklu a získať cenné skúsenosti. V škole šmyku vás naučíme jazdiť s väčším pocitom bezpečia a pomôžeme vám zvládnuť situácie, s ktorými sa môžete na cestách kedykoľvek stretnúť.


Silnejší prežije

Chuť ovládnuť nové teritórium, prebojovať sa k cieľu a zažiť pocit vodcu ženie vpred. No za víťazstvom dnes stoja skúsenosti získané v minulosti.

Vzhľadom na svoju polohu bolo územie Slovenska dôležitou dopravnou križovatkou už v dávnej minulosti a v súčasnosti je sídlom automobiliek Volkswagen Slovakia, PSA Peugeot Citroën Slovakia a KIA Motors Slovakia). Patrí medzi krajiny s najväčšou produkciou áut a slovenskou špecialitou je aj výroba jedinečného automobilu kusovej výroby – dravého roadstera Attack.

Tibor Szabosi;img_0966.jpg

Vo svete motorizmu sa Slovensko môže pochváliť legendami ako Ondrej Dobrota, Marián Rajnoha, Marián Határ, Jirko Malchárek, Pavel Jurkovič či Peter Baláž. K motocyklovým osobnostiam ako Srna či Kročka sa najnovšie pridali aj známi jazdci Rely Paríž-Dakar Jaroslav Katriňák a Ivan Jakeš, ktorí v posledných rokoch úspešne reprezentovali Slovensko. Všetkých jazdcov budú určite nasledovať mladé talenty, pre ktoré bude okruh ideálnym miestom na pretekársky tréning a súťaženie. Slovakia Ring tak začína písať novodobú históriu motorizmu na Slovensku.


The first test drive - part 1




The first test drive - part 2








Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri