Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Jazdci Citroenu pred Rally Veľkej Británie

Wednesday, 10. 11. 2010 - 20:15, Katarína Ďurecová   

Jazdci Citroenu pred Rally Veľkej Británie

V továrnom tíme Citroenu budú počas posledného podujatia sezóny opäť Sébastienovia Loeb a Ogier a Dani Sordo sa presunie ku Kimimu Raikkonenovi do Citroen Junior Teamu. To mu ale nebráni v tom, aby bol už ako tradične optimisticky naladený a dokonca hovoril o svojom prvom víťazstve.

„Je to osobitne náročná rally, ale v minulosti som tu dokázal zajazdiť slušné časy a tento rok chcem bojovať o víťazstvo. Ak bude sucho, tak sa bude jednať o extrémne rýchlu rally. Ak zaprší, všetko sa zmení na bahno a bude sa jednať o najšmykľavejšie podujatie sezóny. Potrebujeme dobre odštartovať a byť rýchli už od začiatku. Každý chce vyhrať poslednú rally sezóny," hovorí Sordo, ktorý ako jediný z jazdcov Citroenu neabsolvoval test pred britskou rally, čo sa pripisuje najmä tomu, že Citroen s ním už v budúcnosti nepočíta.

Martin Trenkler;_e8z9683.jpg

Sébastien Ogier bude v Británii bojovať o to, aby udržal druhé miesto v šampionáte, o ktoré ale podľa vlastných slov až tak moc nestojí, lebo druhý je vlastne prvý porazený. Taktiež sa vyjadril, že druhé miesto nikdy nebolo jeho primárnym cieľom a začal sa oň zaujímať až po svojich výborných výkonoch v prvej časti sezóny. „Počas rally sa nebudem zaujímať o to, aby som získal 15 bodov, ktoré mi zaisťujú druhé miesto. Mojím cieľom je skončiť druhý v šampionáte, ale chcem to dosiahnuť tak, že v Británii skončím na čo najlepšom mieste," vyjadril sa Ogier, ktorý pred touto rally absolvoval dokonca aj špeciálny tréningový program.

Monica Parisotto;ogier-ingrassia_3.jpg

„Viem, že je to ťažká rally a mal som trošku zmiešané pocity z prvých dvoch rýchlostných skúšok v roku 2008. Bolo to všetko trošku bláznivé, keďže sa jednalo o našu prvú rally s WRC špeciálom," spomína Ogier na svoje prvé predstavenie v top kategórii a v Británii vôbec Sébastien Ogier, ktorý až do svojej havárie senzačne viedol a nakoniec sa dočkal cieľa len vďaka SupeRally. Minulý rok zase musel odstúpiť kvôli technickým problémom.

Vladislav Maschl;img-8027-1.jpg

Ďalším jazdcom, ktorý sa rozhovoril o Rally Veľkej Británie a aj o tom, že sa jedná o posledné podujatie so súčasnými WRC špeciálmi je Sébastien Loeb: „V Španielsku som mal iba jedného rivala a tým bol Sordo, ale ten stratil veľa času už v prvý deň. Ogier sa snažil až príliš a havaroval. Vo Veľkej Británii to bude inak. Ogier, Solberg, Latvala a Hirvonen môžu zvíťaziť. A aby toho nebolo málo, traja z nich zároveň aj bojujú o druhé miesto v šampionáte."

Citroen;citroen-ds3-wrc-2011-10.jpg

„Pretekárske auto a jeho vývoj je trošku ako dieťa, ktoré nevidíte rásť. Evolúcia C4 sa konala po maličkých krôčikoch a neustále. Nič sa zásadne nezmenilo - teda okrem dekorácie! Ale ak by ste ma teraz posadili do auta z roku 2007, začal by som sa pýtať, či tu nie je s autom nejaký problém. Ak sa mám vyjadriť o niečom výraznom, tak to asi bude presun na pneumatiky Pirelli v roku 2008. Ich štruktúra bola veľmi odlišná od toho, s čím sme pracovali predtým a to nás donútilo urobiť hĺbkovú modifikáciu zavesenia kolies na šotoline", hovorí o vývoji Citroenu C4 pred jeho poslednou rally Sébastien Loeb.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri