Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jasné ambície Igora Drotára na Jankovom Vŕšku

Wednesday, 01. 08. 2018 - 11:28, Martin Trenkler   

Jasné ambície Igora Drotára na Jankovom Vŕšku

Seriál Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračuje po slávnom Dobšinskom kopci na západe krajiny pri obci Uhrovec. Jankov Vŕšok ponúkne množstvo výziev a dva bodované dni.

Začiatok druhej polovice leta patrí už tradične kopcovým pretekom na trati z Uhrovca na Jankov Vŕšok. Historická obec v lesoch neďaleko Bánoviec nad Bebravou priniesla Slovensku hneď dvoch velikánov - Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka. Hneď za Uhrovcom sa v tomto období stretávajú tímy MSR PAV. 3700-metrová trať je skutočne technicky náročná a z 27 zákrut je množstvo mierne "klopených", čo si vyžaduje kvalitný podvozok a dostatočnú príľnavosť.

Tibor Szabosi;c30i7735-11.jpg

Tento víkend sa Igor Drotár postaví na štart dvojdňových pretekov spolu s konkurenciou ďalších 119 áut. Okrem Slovákov sem príde množstvo poľskej reprezentácie (preteky sú tiež súčasťou poľského šampionátu), ale aj jazdci z Česka a Rakúska.

Ostatné preteky v Dobšinej priniesli Igorovi veľmi tesné druhé miesto, keď za víťazom zaostal len štyri desatiny sekundy v súčte dvoch jázd. Stále sa bojuje o absolútny titul Majstra Slovenska, napokon spolu s pretekmi v Uhrovci nás čaká ešte šesť bodovaných pretekov. Sobota aj nedeľa ponúknu rovnako dva voľné tréningy a dve merané jazdy.

Tibor Szabosi;c30i6565-10.jpg

Igor Drotár dodáva: "Tento rok je z mojej pozície prinajmenšom zaujímavý: máme skvelé, nesmierne rýchle auto, dokonca rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. Napriek tomu nám šťastena "dožičila" hneď niekoľko technických porúch a zároveň nie každá jazda mi vyšla, ako som chcel. Nevzdávame sa, ešte stále sme pevne v hre o titul, no tak ako vždy, aj teraz pristúpime k pretekom na Jankovom Vŕšku zodpovedne a s chladnou hlavou. Body sa udeľujú až na konci dňa a spolu s celým tímom spravíme všetko preto, aby sme sa tešili z čo najväčšej dávky bodov. Teším sa už teraz do tohto krásneho prostredia v historickej obci Uhrovec a na ich tradične krásne preteky."

Tibor Szabosi;c30i1375-11.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri