Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jaro Dubóczi ostáva verný kopcom

Tuesday, 09. 04. 2013 - 15:27, Zdenka Frývaldská   

Jaro Dubóczi ostáva verný kopcom

Tretie miesto v absolútnom poradí a druhé miesto v triede do dvoch litrov vybojoval v sezóne 2012 v Národnom pohári Pretekov automobilov do vrchu Jaroslav Dubóczi. Ako mu vyšla predchádzajúca sezóna a čo ho čaká v tomto roku, prezradil v nasledujúcom rozhovore.

Tibor Szabosi;67c1516.jpg

Jaro máš za sebou kompletnú sezónu v Národnom pohári PAV. Bol tvoj návrat na súťažné trate náročný?

Ani nie, technika bola doma pripravená, tak sme sa išli previezť. A neľutujem to, výsledok bol pekný, aj keď mohol byt ešte trochu lepší. No o to mám väčšiu výzvu do ďalšej sezóny.

Jozef Pisch;1t1u8581-1.jpg

Ako si spokojný so sezónou 2012?

Napriek dvom technickým problémom, kvôli ktorým som musel odstúpiť, som spokojný. Ale stále sa chcem zrýchliť, stále sa mám čo učiť.

Zdenka Tamášová;img-9713-4.jpg

Aké technické problémy ťa počas sezóny postretli?

Pred pretekom na Jahodnej nastali doma problémy s turbom, bez ktorého som nemohol nastúpiť na štart. A v Dobšinej sa mi v prvej ostrej jazde pokazila prevodovka, ostal mi zaradený tretí prevodový stupeň, ktorý sa nedal vyradiť. Musel som žiaľ odstúpiť. Skoro som zabudol na taký menší detail, keď sa mi na májovej Ostrej Lúke na štarte v preteku zasekol plynový pedál a zistil som to, keď som začal brzdiť do prvej zákruty. Celú jazdu som tak musel špičkou nohy vracať pedál. Bola to sranda :-).

Tibor Szabosi;67c0558.jpg

Tretie miesto v rámci pohára a druhé vo svojej triede, boli tvoje ciele vyššie?

Treba ísť vždy za najvyššími cieľmi. Nečakal som, že sa umiestnim tak vysoko v absolútnom poradí NP, trochu som potrápil chalanov na silnejších autách, v triede som myslel, že to bude ľahší súboj, bolo to tesné. Nakoniec som ostal porazený Paľom Jajcayom o pár bodov.

Zdenka Tamášová;img-2996-2.jpg

Kto bol tvojím najväčším súperom?

Boli to všetci štartujúci, či Národného pohára alebo aj slovenského majstráku v celkovom absolútnom poradí. Vždy som sa porovnával so všetkými štartujúcimi. V triede som najviac bojoval o každú desatinu s Paľom a v absolútnom poradí NP s Baricom a Hrobom.

Zdenka Tamášová;img-8947-1.jpg

Kde sa ti najviac páčilo a určite sa tam vrátiš?

Najviac sa mi páčilo na ME v Dobšinej, bola tam skvelá atmosféra, zahraniční jazdci, krásne rýchle autá, obrovské množstvo divákov, parádna žúrka a krásna príroda.

Zdenka Tamášová;img-9866-3.jpg

Aké sú tvoje plány a ciele pre novú sezónu 2013?

Túto sezónu by som chcel jazdiť opäť Slovenský kopcový pohár. Chcel by som odjazdiť kompletnú sezónu bez technických problémov so skvelými súpermi.
Chcem sa poďakovať celému teamu, otcovi a sponzorom a teším sa na spoluprácu v sezóne 2013.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri