Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Jantar Team rozbehol sezónu 2022 naplno už na všetkých frontoch

Monday, 11. 04. 2022 - 20:23, Miroslav Majláth   

Jantar Team rozbehol sezónu 2022 naplno už na všetkých frontoch

Slovenský Jantar Team rozbehol sezónu 2022 na Rally Dakar. Hneď po tejto legendárnej súťaži nasledovala ďalšia legenda, Rally Monte Carlo. Teraz prišiel rad aj na domáce podujatia.

 

Tibor Szabosi;20220401-205905.jpg

O spomínanom Dakare, ale aj Rally Monte Carlo sme vás v minulosti podrobne informovali. Samozrejme Jantar Team nezaostáva a svoje aktivity rozbieha aj na slovenskej a českej scéne.

Tibor Szabosi;asr68819-1.jpg

Na Slovensku Jantar Team opäť obnovil spoluprácu s Jaroslavom Dubóczim, ktorý  v aktuálnej sezóne bude slovenský tím reprezentovať v rámci slovenského šampionátu pretekov automobilov do vrchu. Ten odštartoval úvodným kolom na Slovakia Ringu v priebehu prvého aprílového víkendu.

Tibor Szabosi;asr66976-3.jpg

„S Jarom sme spolupracovali už v minulosti, naše cesty sa však v jednom okamihu rozišli, ale ostali sme kamaráti. Asi pred mesiacom mi Jaro zavolal a spýtal sa, či by sme nemohli našu spoluprácu obnoviť. Samozrejme som sa potešil, veď Jaro je normálny chalan a podáva veľmi slušné výkony,“ vysvetlil Ján Miloň.

Tibor Szabosi;asr68941-1.jpg

A Jaro veru nesklamal, po oba dva pretekárske dni obsadil nielen druhé miesto v skupine 4 a triede 4a, ale patrilo mu aj štvrté a piate miesto absolútneho poradia.

Jantar Team

V tom istom čase ako štartoval Jaro Dubóczi na Slovakia Ringu, na brnenskom okruhu štartovali české kopcové majstrovstvá a tu sa Jantar Team prezentoval Štěpán Mlejnek, syn všetkým veľmi dobre známeho pretekára Aleša Mlejnka.

Jantar Team

„Ku tejto spolupráci prišlo viac menej náhodne. Jantar Team mal pripravené vozidlo Seat Ibiza na kopce a chceli sme ho predať. Do toho mi zavolal Aleš Mlejnek, že niečo zháňa pre syna. Keď sme spoločne začali uvažovať, prišlo k dohode, že Štěpán bude štartovať pod Jantar Teamom v českom kopcovom šampionáte a to sa aj teraz naplnilo,“ doplnil Ján Miloň na pretekoch v Brne.

Jantar Team

Ani Štěpán pri svojom debute v Jantar Teame nesklamal a dojazdil na druhom mieste v skupine 5.

Jantar Team

Po úvodných dvoch kopcových podujatiach sa slovenský Jantar Team presunul ihneď do Valašského Meziříčí, kde sa konalo úvodné podujatie českej rally sezóny. Tu mal Jantar Team v ohni hneď dve želiezka. Obe rovnako mladé a obe pri debute s novým vozidlom.

Tibor Szabosi

V prípade posádky Filip Kohn – Tomáš Střeska to bolo vozidlo Ford Fiesta Rally3, s ktorým veľmi úspešne odštartoval na Rally Monte Carlo tohtoročnú sezónu Jan Černý.  A práve Jan je akýmsi mentorom mladého, iba 19 ročného jazdca Filipa Kohna.

Tibor Szabosi

„S rodinou Kohnových sa poznám už mnoho rokov. Asi pred tromi rokmi som ich zobral na jedno moje testovanie a Filipovi sa tento šport veľmi zapáčil. Tak sme na ňom začali postupne pracovať, pričom už v minuloročnej sezóne dosahoval výborné výsledky s vozidlom Opel Adam Cup. Teraz nastal prestup do silnejšieho vozidla a Filip si teraz s ním na Valašskej Rally užíva premiéru. Pracuje sa s ním veľmi dobre, je veľmi rýchly, dá si odo mňa poradiť a z každej chyby si vie zobrať ponaučenie. Myslím si, že má pred sebou veľkú budúcnosť,“ opísal spoluprácu s Filipom Kohnom Jan Černý.

Tibor Szabosi

Filipovi sa síce na prvej rýchlostnej skúške podarilo odtrhnúť na Forde Fiesta Rally3 koleso, ale to k tomuto športu neoddeliteľne patrí. Po oprave vozidla naďalej dosahoval výborné časy, čo mu v konečnom dôsledku vynieslo víťazstvo v triede ERT3 ako aj v triede RC3.

Tibor Szabosi

Druhým želiezkom v ohni na tejto súťaži v Jantar Teame bola posádka Kryštof Zpěvák – Pavel Fuksa. Táto dvojica sa rovnako predstavila s novým vozidlom, v tomto prípade s Fordom Fiesta Rally4. Mladej dvojici sa podarilo pri ich debute s novou technikou dojazdiť bez problémov celú súťaž, pričom im patrilo v cieli patrilo víťazstvo medzi Juniormi, druhé miesto v Junioroch v ERT a miesto v triede RC4 II.

Tibor Szabosi

„V prípade spomínaných dvoch rally posádok začala spolupráca veľmi jednoducho. Spolupráca s Kryštofom Zpěvákom funguje už tretí rok, pričom dva roky jazdil s vozidlom Opel Adam Cup. Teraz prišla nová technika a Kryštof s Pavlom ukázali, že im veľmi dobre sadla. Predviedli výborný výkon a ja som spokojný. V prípade spolupráce s Janom Černým, k tej prišlo veľmi rýchle koncom minulého roku, ale o tom sme už rozprávali predtým. S Honzom prišla do Jantar Teamu aj posádka Filip Kohn – Tomáš Střeska a to z dôvodu, že Jan Černý je coach Filipa. V ich prípade sa na vozidle Ford Fiesta Rally3 striedajú, pričom Honzo bude jazdiť svetové rally súťaže a Filip domáce majstrovstvá. Spolupráca funguje naozaj super a ja som veľmi spokojný. Samozrejme takéto rozširovanie Jantar Teamu vyžaduje aj kopu financií a za tie vďačíme našim partnerom, ktorým by som rád aj touto cestou poďakoval,“ uzavrel rozprávanie Ján Miloň šéf slovenského Jantar Teamu.

Tibor Szabosi

Slovenský Jantar Team teraz čaká opäť svetový rally šampionát, v rámci ktorého sa predstaví v Chorvátsku posádka Jan Černý – Petr Jindra s vozidlom Ford Fiesta Rally3, kde budú bojovať o ďalšie body v skupine WRC3.

Jantar Team

Miro Majláth  

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri