Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Jánošíkovské tresty po Austine

Tuesday, 25. 10. 2016 - 18:12, Ľuboš Kašický   

Jánošíkovské tresty po Austine

Preteky v Texase priniesli niekoľko divokých manévrov. Komisári však trestali podľa záhadného kľúča.

Nikomu neuniklo sklamanie v tíme Ferrari, keď Kimi Räikkonenovi zle upevnili pravé zadné koleso a Fín zastavil hneď na výjazde z depa po tom, čo chybu zistil. Červený monopost zostal stáť vedľa trate a po chvíli sa Kimi rozhodol spustiť auto spiatočkou nazad do depa. Koledoval si pritom o poriadnu penalizáciu, no na prekvapenie všetkých komisári jeho výkon neocenili. Odmenili iba tím Ferrari smiešnou pokutou päť tisíc dolárov za nebezpečné vypustenie pretekára na trať.

fer-kimi-out.jpg

Na druhej strane boli prekvapivo štedrí ku Kevinovi Magnussenovi. Pilot tímu Renault v závere obul najmäkšie gumy za začal stíhaciu jazdu. Predbehol niekoľko pretekárov a v 53.kole zaútočil na jedenáste miesto Kvyat. Dán však Rusa nevybrzdil a musel do únikovej zóny. Z tej však vyšiel pred pilotom Toro Rosso a už ho späť pred seba nepustil. Dalo sa to posúdiť rôzne, no komisári to po pretekoch zhodnotili, ako „skrátenie si trate" a zisk výhody za čo Magnussena odmenili pripočítaním piatich trestných sekúnd ku konečnému výsledku. To znamenalo návrat na pôvodné dvanáste miesto a úpravu poradia v prospech Kvyata.

r-ren2.jpg

Kuriózne na tomto „ocenení" je, že v poslednom kole rovnako predbiehal aj Fernando Alonso druhého pilota tímu Toro Rosso, Sainza juniora. Španiel jazdiaci za McLaren však svoju odmenu nedostal.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri