Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Americký dabl Mercedesu

Sunday, 23. 10. 2016 - 23:54, Ľuboš Kašický   

Americký dabl Mercedesu

Austin videl 50-te víťazstvo Hamiltona a dabl Mercedesu, no hviezdou sa stal Alonso, ktorý nám pripomenul, ako sa má jazdiť v F1.

Dnes Rosbergovi stačilo dôjsť na druhom mieste, aby neohrozil svoju relatívnu istotu titulu. Nico sa síce hneď na štarte pokúsil zaútočiť na Hamiltona, no vybral si zlú, vonkajšiu stranu a stratil aj druhú pozíciu, keď ho podbehol Ricciardo. „Chcel som ich dostať oboch, ale nepodarilo sa," chechtal sa po pretekoch Austrálčan, ktorý prinútil piť z jeho topánky tentoraz herca Gerarda Butlera.

r21-5.jpg

Potom sa rozohrala hra s pneumatikami. Na softoch vyštartovali z prvej desiatky iba Hamilton, Rosberg a Verstappen. Čakalo sa, že to využijú a ostanú dlhšie na trati, ako ostatní z TOP10, ktorí štartovali na mäkších supersoftoch. Keď však v 10.kole zastavil v depe Ricciardo, tak Mercedes okamžite zakontroval a stiahol na výmenu Nemca. Obul mu prekvapivo medium. O kolo neskôr išiel aj Hamilton, no tomu obuli softy!

r13-start.jpg

Chvíľu sa na prvom mieste vyhrieval Vettel, ktorý nás prekvapil, že na najmäkších supersoftoch ostal na trati najdlhšie. Zo strany Ferrari to však bol asi jediný svetlý moment. Vettel zjavne tempu nestačil a Räikkonen musel odstúpiť po hlúpej chybe mechanikov, ktorí mu na druhej zastávke zle upevnili koleso!?

r10-kimi-out.jpg

Vpredu bol rýchlo vymaľované. Lewis Hamilton odjazdil bezchybné preteky s vedomím, že toto je jediná šanca, ako sa ešte udržať v hre o titul. Na druhej strane Rosberg vedel, že nemá zmysel riskovať a uspokojil sa s druhým miestom, ktoré tiež vedie k titulu. Chvíľu mu v tom clonil Ricciardo, no po druhej zastávke, ktorú mercedesy absolvovali spolu počas VSC (virtual safety car) Austrálčan stratil cenný čas aj druhé miesto.

r18-rb.jpg

Preteky nedokončil okrem Räikkonena ani Max Verstappen, ktorému v polovici pretekov zlyhal motor (to bol ten dôvod na VSC). Na uvoľnené priečky sa preto zozadu tlačili ďalší z ktorých jednoznačne za zmienku stoja piloti tímu McLaren. Button sa v pretekoch posunul o desať miest (skončil deviaty) a Alonso nám ukázal, ako sa má pretekať v F1. V samom závere pretekov najprv predbehol dožívajúceho Massu a následne došlo aj k priamemu súboju dvoch Španielov o piate miesto. Fernando Alonso išiel na tvrdších pneumatikách na doraz a pripomenul nám, ako sa má jazdiť v F1 na limite. Menej skúseného Sainza, jazdiaceho na mäkších gumách, vyobšíval v poslednom kole a vybojoval pre zlepšujúci sa McLaren a jeho motor Honda desať bodov za piate miesto. V cieli si ešte radostne zavýskal a s ním asi väčšina fanúšikov F1, pretože nám to pripomenulo staré dobré časy, keď sa jazdilo na dreň a nie na šetrenie paliva a pneumatík v šachových partiách.

r2-6.jpg

Dnešné víťazstvo Lewisa Hamiltona bolo teda jubilejné päťdesiate, čo znamená, že na druhé miesto Alaina Prosta v historických tabuľkách mu ostáva už iba jediné víťazstvo. Na Schumacherov rekord však stále nedosiahnuteľných 41 víťazstiev! „Idem do toho," zastrájal sa po pretekoch Hamilton a myslel tým, že sa pokúsi vyhrať všetky zvyšné preteky sezóny a bude veriť, že Nico to neustojí a niekde ešte stratí body.

r-res-56k-final.jpg

Či sa jeho smelé plány budú ďalej napĺňať nám ukážu hneď nasledujúce preteky, ktoré sa už o týždeň jazdia v Mexiku. Po dnešnom dvojitom víťazstve mercedesov je rozdiel medzi Rosbergom a Hamiltonom 26 bodov a stále je všetko otvorené, aj keď lepšie karty má v rukách Nico Rosberg.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri