Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Jänner Rally - RS18: 1. Kopecký, 2. Hänninen 3. Harrach

Saturday, 07. 01. 2012 - 13:48, Zdenka Frývaldská   

Jänner Rally - RS18: 1. Kopecký, 2. Hänninen 3. Harrach

Oficiálne stránky

Online výsledky 1, online výsledky 2

Prvou súťažou zaradenou do FIA European Rally Championship, Mediasport medzinárodných majstrovstiev Českej republiky, Rakúskych majstrovstiev v rally i ďalších pohárov, je v tomto roku rakúska Jänner Rally. Jej 29. ročník začal práve v týchto dňoch a prebiehať bude až do soboty 7.1. O najvyššie miesta v nej bude súperiť 99 súťažných posádok z 8 krajín Európy, ktoré prešli administratívnym i technickým preberaním.

Vladislav Maschl;mg-3528.jpg

Pre Jänner Rally je tento rok pripravená trať s dĺžkou 844, 47 km a 18 rýchlostnými skúškami. Rozdelené sú do dvoch dní, na piatok a sobotu. Prvou RS bude Pierbach, ktorej štart by mal byť o 8:18 hod. Za ňou bude nasledovať ďalších 9, pričom vstup do technickej zóny je naplánovaný až na 20:42 hod. Posádky absolvujú teda takmer celý deň v ich súťažných vozidlách. Podobne tomu bude aj v sobotu, keď prvé posádky do svojich áut usadnú ráno pred siedmou hodinou a na slávnostné vyhlásenie víťazov prídu až o 21:00 hod. Obom súťažným dňom predchádzal štvrtkový dvojkilometrový shakedown. Jeho víťazom sa stala fínska posádka Juho Hänninen- Mikko Markkula na vozidle Škoda Fabia S2000, za ktorými v poradí nasledovali Pavel Valoušek- Zdeněk Hrůza a Jan Kopecký- Pavel Dresler.

Vladislav Maschl;mg-3787-1.jpg

Veľmi zaujímavo to vyzerá s počasím. Počas predchádzajúcich dní na viacerých miestach v okolí Freistadtu, ktorý je centrom pretekov, pršalo a fúkal silný vietor, teraz to vyzerá skôr na snehové prehánky. Rozhodujúca bude teda i taktika pri obúvaní súťažných vozidiel. Do poradia by okrem víťazných posádok shakedownu určite radi prehovorili aj Václav Pech s Petrom Uhelom, ktorí prvýkrát v snehovej súťaži otestujú svoje Mini S2000. V rovnakej triede odštartujú na vozidle Ford Fiesta S2000 aj jediní Poliaci zo štartovej listiny, Michal Solowow a Maciej Baran. V náročných podmienkach veľkej rally otestuje svojho nového spolujazdca Davida Šmeidlera jazdec na Mitsubishi Lancer Evo IX, Jaro Orsák.

Zdenka Tamášová

Vladislav Maschl;mg-3968.jpg

Fotogaléria z Jänner Rallye 2012 

Vladislav Maschl;mg-3534.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri