Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jankov vŕšok už tento víkend

Tuesday, 02. 08. 2011 - 19:43, Daniel Mandzi   

Jankov vŕšok už tento víkend

Posledných pár dní ostáva do štartu Pretekov automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku. Trať známa z Majstrovstiev Slovenska v PAV i Rally, českého Berg Cupu i amatérskeho TDC sa využíva už niekoľko rokov a rovnako tomu bude už najbližší víkend, v dňoch 6.- 7.8.2011.

Tibor Szabosi;co8c5778-1.jpg

Po dvojmesačnej pauze od kopcov, sa počas rovnakého víkendu ako aj 20.Rajd Rzeszowski, uskutoční pri Bánovciach nad Bebravou podujatie zaradené do Zóny strednej Európy v Pretekoch automobilov do vrchu, rovnako aj Historikov, Majstrovstiev Poľska, Majstrovstiev Slovenskej republiky, Národného pohára PAV a tiež aj ako Voľný medzinárodný pretek. Trať dlhá 3,7 kilometrov, široká minimálne 7,5 metra s prevýšením 250 metrov je každoročne navštevovaná veľkým množstvom štartujúcich i divákov z viacerých krajín Európy.

Tibor Szabosi;co8c6171-1.jpg

Zoznam prihlásených sa začal zapĺňať hneď od spustenia prihlasovania. Obsahuje až 123 jazdcov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska, Rakúska, Talianska a jedného aj z Nemecka. Pomer jazdcov Majstrovstiev Slovenska ku Národnému poháru je približne 49:15, čo je v oboch vypísaných šampionátoch zatiaľ o niečo viac ako na Jahodnej, no koľko z nich naozaj prejde preberaním sa dozvieme až v sobotu ráno. Veľkým adeptom na zisk prvého miesta v absolútnom poradí je Andrej Krajčí, ktorý tu minulý rok nemal žiadneho väčšieho súpera.

Tibor Szabosi;co8c5406.jpg

V plechových autách by mohli byť najväčšími súpermi Martin Koiš na Ford Focus a Mariusz Stec na Mitsubishi Lancer Evo IX, no v úzadí určite neostanú ani známi poľskí jazdci Marcin a Wojciech Beltowski, obaja na Subaru Impreza a talianski pretekári Sergio a Oscar Azzini na Ferrari 355 Challange a Subaru Impreza WRX. Kto každý ešte zasiahne do bojov o tie najvyššie priečky bude určite jasné hneď po prvých tréningových jazdách.

Tibor Szabosi;co8c6036.jpg

Tak ako to na slovenských kopcoch býva zvykom, jazdiť sa bude počas oboch víkendových dní. Jazdci musia v piatok alebo v sobotu prejsť administratívnym a technickým preberaním a v rámci každého súťažného dňa ich potom od ôsmej hodiny ráno čakajú dve tréningové a od trinástej hodiny dve ostré jazdy. Oddychové posedenie pri hudbe je pripravené na piatok večer, keď pre účastníkov zahrá skupina KTM.

Tibor Szabosi;co8c7001.jpg

Hneď o týždeň na to je pre jazdcov pripravený Dobšinský kopec, preto všetkým želáme čo najmenšie škody na ich vozidlách, ale samozrejme aj čo najlepšie umiestnenia.

Zdenka Tamášová

Tibor Szabosi;co8c5450-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri