Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Janko Daniš si doprial druhé miesto v Brne

Tuesday, 28. 09. 2010 - 21:16, Miroslav Majláth   

Janko Daniš si doprial druhé miesto v Brne

Už pred podujatím Jesenní cena Masarykova okruhu sme vás informovali o štarte Bratislavčana Janka Daniša v oboch plánovaných pretekoch v spolupráci s hviezdnym Mercedesom Benz C klasse DTM z tímu Antonína Charouza.


Tibor Szabosi;co8c6071asf.jpg

Piatok začal pre Janka Daniša jediným želaním, dobre zajazdiť kvalifikáciu do šprintových pretekov. To sa podarilo nad všetky očakávania, keď Janko dokázal na dobre pripravenom DTM zvíťaziť a postaviť sa tak na štart šprintu do prvej pozície.

Tibor Szabosi;co8c6331asf.jpg

V rámci vytrvalostných pretekov, ktoré sa konali v sobotu popoludní sa podarilo Jankovi v spolupráci s Lukasom Lichtner-Hoyerom a Tomášom Kostkom. Už piatková kvalifikácia ukázala kto bude na trati pánom a práve posádke v ktorej bol Janko sa podarilo zajazdiť najrýchlejší kvalifikačný čas. Napriek tomu už úvod pretekov nebol pre oba Mercedesy Charouzovho tímu práve ideálny, keďže po pár odjazdených kolách museli absolvovať kvôli chybe pri letmom štarte prejazd boxovou uličkou, čo ich samozrejme posunulo o poriadny kus smerom ku stredu štartového pola. Nastala teda naháňačka, ale aj poriadny kus práce pre pilotov pri predbiehaní pomalších vozidiel. Napriek tomu sa oba Mercedesy posunuli do čela a odmenou im boli prvé dve priečky v celkovom poradí.

Tibor Szabosi;t2c9104asf.jpg

Pre Janka Daniša skončili preteky striebornou priečkou s ktorou bol veľmi spokojný : „Myslím, že sa nám podarilo dať dokopy perfektný tím. Všetko fungovalo bez problémov, autá boli veľmi dobre pripravené. Boli to pekné preteky a ja osobne som veľmi spokojný s výsledkom."

Tibor Szabosi;co8c6492asf.jpg

Na nedeľné popoludnie boli v rámci pretekov plánované ešte šprintové preteky. Tu sa Janko postavil vďaka víťazstva v kvalifikácii na prvú priečku štartového roštu. Po drobnom zaváhaní na štarte však okolo neho už na štartovej čiare prehrmelo niekoľko konkurenčných vozidiel a tak nastala z Jankovej strany stíhacia jazda. Stačila však jediná desatina sekundy a Mercedes DTM s Jankom Danišom za volantom skončilo v štrku lemujúcom brnenskú trať. 

Tibor Szabosi;co8c5723asf.jpg

„Mrzí ma to. Skončil som snáď meter mimo trate, ale zo štrku sa už nedalo vyjsť. Škoda, sobota bola perfektná, v nedeľu to však nevyšlo, ale aj o tomto sú preteky,"
skonštatoval Janko Daniš.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri